Ομιλία του υποψήφιου βουλευτή Λέσβου του ΚΚΕ Σταύρου Μαντατή στη Στύψη

Ομιλία του υποψήφιου βουλευτή Λέσβου του ΚΚΕ Σταύρου Μαντατή στη Στύψη

Ομιλία πραγματοποίησε στη Στύψη την Τετάρτη, 5 Απριλίου, ο αγρότης υποψήφιος βουλευτής  Λέσβου με το ΚΚΕ, Σταύρος Μαντατής.Συνοδευόμενος από κλιμάκιο του Κόμματος περιόδευσε στα καταστήματα του χωριού και συνομίλησε με τους κατοίκους, οι οποίοι του έθεσαν ερωτήματα και εξέθεσαν προβληματισμούς.

Απαντώντας σχετικά σημειώθηκαν τα εξής: «Η ερήμωση των χωριών μας έχει να κάνει με συγκεκριμένες πολιτικές που ακολουθούνται και ευνοούν αποκλειστικά μονοπωλιακούς και επιχειρηματικούς ομίλους. Ας δούμε απλά την πρόσφατη απαράδεκτη τοποθέτηση του Υπουργού Ανάπτυξης κ. Άδωνη Γεωργιάδη, που αφορούσε τις τιμές των αμνοεριφίων στο ράφι και την ένταξη τους στο «καλάθι του Πάσχα. Μας αναγκάζει να πουλήσουμε κάτω του κόστους παραγωγής. Είναι ξεκάθαρα παρέμβαση υπέρ των μεγαλοεξαγωγέων και των μεγάλων σούπερ μάρκετ και κατά των κτηνοτρόφων και των καταναλωτών».

Στην ομιλία σημειώθηκε ότι: «Με αφορμή τις επικείμενες εκλογές επισκεπτόμαστε τα χωριά της Λέσβου για να κάνουμε γνωστές τις θέσεις και τις προτάσεις μας σε μια σειρά ζητημάτων που προβληματίζουν το λαό και την πρόταση διεξόδου που προτείνει το Κόμμα μας. Στο προκείμενο. Θέλουμε να κυβερνήσουμε! Το ΚΚΕ ιδρύθηκε για να κυβερνήσει. Έχουμε επιστημονικά επεξεργασμένο Πρόγραμμα για την εξουσία- διακυβέρνηση της χώρας. Το Πρόγραμμα αυτό θέλει στην εξουσία το λαό και στη διακυβέρνηση το ΚΚΕ. Δε μπορούμε όμως να δώσουμε ανοχή ή ψήφο εμπιστοσύνης, να εμπλακούμε σε κυβερνητικά σχήματα με κόμματα και πρόσωπα που στα δικά τους κυβερνητικά προγράμματα -που ταυτίζονται – έχουν συμβάλει στο να εκτιναχτεί η ακρίβεια και η φοροληστεία στα λαϊκά νοικοκυριά, που έκοψαν επιδόματα πρόνοιας, που παίρνουν τα σπίτια του κοσμάκι, που κόβουν το ρεύμα σε αναξιοπαθούντες, αφήνουν απλήρωτους εργαζόμενους, που ξεκληρίζουν τους αγρότες και μας αφήνουν χωρίς ασφάλεια στην υγειά, σε μέσα μεταφοράς και υποδομές. Απόδειξη είναι ότι στη Βουλή καταψηφίζουν μαζί τις τροπολογίες που καταθέτει το ΚΚΕ και που πραγματικά ανακουφίζουν το λαό. Έχουμε πλούσια εμπειρία τα τελευταία δεκαπέντε χρόνια από το ρόλο μικρών και μεγάλων κομμάτων σε συνεργασία. Έχουν παρελθόν και μέλλον στο να δώσουν διαπιστευτήρια στα μονοπώλια. Όλα τα αντιλαϊκά – αντιαγροτικά μέτρα τα πήραν σταθερές κυβερνήσεις όμως όταν χαμογελάσαμε εμείς, ήταν με το ΚΚΕ. Ας θυμηθούμε τις κατακτήσεις που έχουμε με την Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Λέσβου, με το Παλλεσβιακό Εργατικό Κέντρο…. Ας θυμηθούμε την ανιδιοτελή προσφορά των μελών του ΚΚΕ στο να οργανωθεί ο λαός μας και να αντιμετωπίσει πυρκαγιές, πλημμύρες κ.α φυσικές καταστροφές…. Γι αυτό τονίζουμε πως μόνο ο λαός μπορεί να σώσει το λαό βαδίζοντας στο δρόμο της ανατροπής με ισχυρό ΚΚΕ. Σκεφτείτε και αναλογιστείτε φίλοι και φίλες πόσα τοπικά θέματα και προβλήματα ανέδειξε η βουλευτής μας και πως θα ήταν αν έχανε αυτή την έδρα το ΚΚΕ. Θα έχανε και ο λαός της Λέσβου ένα βήμα να ακουστεί η φωνή του. Θα παρουσίαζαν στη Βουλή μια ωραιοποιημένη κατάσταση και θα έκρυβαν για παράδειγμα τις ελλείψεις στις πρωτοβάθμιες δομές υγείας. Αυτό που πραγματικά διακυβεύεται στις εκλογές είναι η θέση που θα έχει το ΚΚΕ επειδή η θέση του ΚΚΕ ταυτίζεται με τη θέση που βρίσκεται και θα βρεθεί ο λαός μας. Είναι μια σχέση αμφίδρομη, ας την κάνουμε και πιο βαθιά».

Αξίζει να σημειωθεί ότι έγινε μια πλούσια συζήτηση μεταξύ νεαρών αγροτών, γεωπόνων και κτηνιάτρων που συνόδευαν τον υποψήφιο βουλευτή.

 

To top