Αναγνώριση του φυσικού πόρου “Νερό Δημοτικής Πηγής Εφταλούς” ως ιαματικό

Αναγνώριση του φυσικού πόρου “Νερό Δημοτικής Πηγής Εφταλούς” ως ιαματικό

Στο πλαίσιο της επίπονης και πολυδαίδαλης προσπάθειας που ξεκίνησε από την πρώτη ημέρα της θητείας της η δημοτική αρχή για την ανάκτηση των δικαιωμάτων και την αναγνώριση του φυσικού πόρου στις τρεις ιαματικές πηγές της Δυτικής Λέσβου, εξασφαλίστηκε χθες η σχετική πιστοποίηση και της περίπτωσης της πηγής της Εφταλούς.

Είχαν προηγηθεί οι επιτυχείς προσπάθειες για τις πηγές Λισβορίου και Πολιχνίτου που έχουν ήδη μπει πια στο τελικό στάδιο της εκ νέου εκμετάλλευσής τους, για να επισφραγιστεί χθες με Απόφαση των Υπουργών Περιβάλλοντος και Ενέργειας αλλά και Τουρισμού και η αναγνώριση του φυσικού πόρου «Νερό Δημοτικής Πηγής Εφταλούς».

Mε ανάρτησή του στον προσωπικό λογαριασμό του στο facebook ο Δήμαρχος Δυτικής Λέσβου Ταξιάρχης Βέρρος  ανακοίνωσε  την  αναγνώριση του φυσικού πόρου “Νερό Δημοτικής Πηγής Εφταλούς¨ του Δήμου Δυτικής Λέσβου, ως Ιαματικό.

Συγκεκριμένα αναφέρει:

“Η τρίτη σε σειρά πηγή του Δήμου μας στην οποία γίνεται πιστοποίηση και ανοίγει πλέον ο δρόμος της εκμετάλλευσης της. Μια δύσκολη πιστοποίηση αφού απαιτήθηκαν πολλές ενέργειας εκ μέρους μας, μεταξύ άλλων και η τροποποίηση της γραμμής Αιγιαλού. Ευχάριστα νέα για τον Μόλυβο”

 

To top