Με κατοίκους της Μόριας συναντήθηκε ο Π. Χριστόφας

Με κατοίκους της Μόριας συναντήθηκε ο Π. Χριστόφας

Ανοιχτή συζήτηση με τους κατοίκους της Μόριας πραγματοποίησε ο υποψήφιος Δήμαρχος Μυτιλήνης, Παναγιώτης Χριστόφας, στην αίθουσα εκδηλώσεων του χωριού το απόγευμα της Τετάρτης 5 Απριλίου. Στο ξεκίνημα της συνάντησης, στην οποία συμμετείχε πλήθος κόσμου, ο κ. Χριστόφας αναφέρθηκε σύντομα στις βασικές αρχές της αυτοδιοικητικής κίνησης «ΜΠΡΟΣΤΑ», πριν περάσει στη σειρά ανοιχτών ζητημάτων και των απαραίτητων παρεμβάσεων, σύμφωνα με τον βασικό άξονα των προτάσεων της αυτοδιοικητικής κίνησης «βιώσιμη λειτουργική πόλη και ζωντανά χωριά», προκειμένου, όπως σημείωσε, η Μόρια να αφήσει πίσω της το δύσκολο παρελθόν και να αποκτήσει σταδιακά ξανά την χαμένη της αίγλη.

Ειδικότερα, έγινε αναφορά στην εξέλιξη εργασιών αποκατάστασης του μνημείου του Ρωμαϊκού Υδραγωγείου και στην πρόταση να διαμορφωθεί εκεί ένας υπαίθριος χώρος εκδηλώσεων και αναψυχής, στην ανάπλαση της έκτασης του πρώην ΚΥΤ και στη δημιουργία υποδομών, που θα ωφελήσουν και την ευρύτερη περιοχή, τις παρεμβάσεις διαφύλαξης της παραδοσιακής εικόνας τους οικισμού (σωστές πλακοστρώσεις, όψεις αγοράς κλπ), στην ανάδειξη του αρχαίου λατομείου της Μόριας, σε υποδομές όπως η αγροτική οδοποιία και σε ζητήματα λειτουργίας, όπως η κατασκευή περιφερειακού δρόμου και η διαμόρφωση χώρου στάθμευσης για κατοίκους και επισκέπτες.

Από την πλευρά τους, οι κάτοικοι της Μόριας εξέφρασαν την αγωνία τους για το ζήτημα των αποζημιώσεων για τις καταστροφές στην έκταση του ΚΥΤ και περιμετρικά αυτής και κατέθεσαν προτάσεις, για το πως θα μπορούσε να επισπευσθεί η αποκατάσταση του ελαιώνα. Επίσης, υπέδειξαν συγκεκριμένα κτίρια, που χρήζουν αποκατάστασης, προτείνοντας να δημιουργηθεί σε κάποιο από αυτά ένας πολυχώρος πολιτισμού. Τέλος, σημείωσαν την ανάγκη επίλυσης προβλημάτων καθημερινότητας, όπως η καθαριότητα.

To top