Συγκέντρωση ΠΑΣΟΚ από τα παλιά η ομιλία Γιώργου Πετρέλλη

Συγκέντρωση ΠΑΣΟΚ  από τα παλιά η ομιλία Γιώργου Πετρέλλη

Τις παλιές καλές εποχές του ΠΑΣΟΚ θύμισε η πρώτη προεκλογική ομιλία του Γιώργου Πετρέλλη στη Μαρίνα Μυτιλήνης το βράδυ της Δευτέρας. Παλιά και νέα στελέχη του κόμματος αλλά και αυτοδιοικητικοί – μεταξύ των οποίων ο Δήμαρχος Δυτικής Λέσβου Ταξιάρχης Βέρρος – έδωσαν το παρών στην πρώτη προεκλογική παρουσία του υποψηφίου βουλευτή του ΠΑΣΟΚ -ΚΙΝΑΛ . Την εκδήλωση προλόγισε ο γνωστός δημοσιογράφος ο Στρατής Λιαρέλλης ο οποίος δεν άφησε ασχολίαστη την παρουσία τόσων στελεχών του ΠΑΣΟΚ στην αίθουσα λέγοντας «δεν φανταζόμουν ότι θα ερχόμουν να μιλήσω σε μια συγκέντρωση ΠΑΣΟΚ από τα παλιά». Ο ίδιος μίλησε  με θερμά λόγια για την παρουσία του Γιώργου Πετρέλλη στο ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ τονίζοντας ότι καλύπτει ένα μεγάλο κενό αφού οι νέοι συνήθως απωθούνται και εξοβελίζονται στο χώρο της πολιτικής στη χώρα μας, αλλά και στη Λέσβο. Συμπλήρωσε δε ότι η υποψηφιότητά του προσθέτει το στοιχείο της ποιοτικής αναβάθμισης αλλά και της ουσιαστικής ανανέωσης.

Ο Γιώργος Πετρέλλης εμφανώς συγκινημένος από την παρουσία παιδικών του φίλων στην εκδήλωση -πολλοί από τους οποίους ταξίδεψαν από την Αθήνα για να βρεθούν δίπλα του ειδικά για την συγκεκριμένη βραδιά- δεν παρέλειψε ανοίγοντας την ομιλία του ν’ αναφερθεί σε έναν προς ένα τους παλιούς Γραμματείς της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ που έδωσαν το παρών στην ομιλία. Συγκεκριμένα παρόντες ήταν οι: Νάσος Γιακαλής, Γιώργος Ψαρρός, Σταύρος Δημηρούδης, Κώστας Κορδώνης, Παναγιώτης Καπάρας, Μαρία Ψήμμα, Χρήστος Σταθέλλης, Μιχάλης Σκουρκέας, Γιώργος Φινφίνης, Παναγιώτης Χριστόφας και  βέβαια ο σημερινός Γραμματέας Γιώργος Μήλιος.

Κατά την ομιλία του ο Γιώργος Πετρέλλης αναφέρθηκε στα προβλήματα που βιώνουν σήμερα οι πολίτες με την ακρίβεια «που έχει εξανεμίσει το 18% και πλέον του εισοδήματος των Ελλήνων» την αύξηση των τιμολογίων ενέργειας με εξωφρενικά ποσά χωρίς να συνδέεται σε μεγάλο ποσοστό με τον πόλεμο στην Ουκρανία αλλά σε επιλογές της κυβέρνησης, ενώ στάθηκε στα τελευταία γεγονότα με την τραγωδία στα Τέμπη τονίζοντας ότι αποδομήθηκε το αφήγημα του επιτελικού κράτους που επικαλείται η κυβέρνηση.

Κριτική εξαπέλυσε και κατά του ΣΥΡΙΖΑ για την πολιτική που άσκησε στα χρόνια της διακυβέρνησή του, για την διαπραγμάτευση Βαρουφάκη που στοίχισε στον Ελληνικό λαό, για το τρίτο μνημόνιο που φέρει την υπογραφή της προηγούμενης κυβέρνησης ενώ έδωσε έμφαση στο μεταναστευτικό και τα όσα βίωσαν τα νησιά και ιδιαίτερα η Λέσβος από το 2015 και μετά. Όσο αφορά την αντιπαράθεση που έχει ξεσπάσει για τον φράχτη ο Γιώργος Πετρέλλης τόνισε ότι το ΠΑΣΟΚ ξεκίνησε να φτιάχνει τον φράχτη στον Έβρο όταν έβλεπε ένα διογκούμενο ζήτημα να ενισχύεται «γιατί η χώρα μας έχει σύνορα, έχει εθνική κυριαρχία και οφείλουμε να τη διαφυλάξουμε» τόνισε χειροκροτούμενος. Από την άλλη μεριά άσκησε κριτική για τη στάση της κυβέρνηση που θέτει εκβιαστικά διλήμματα του τύπου «θέλετε ή δεν θέλετε τον φράχτη» όταν δεν έχει κάνει κάτι για να διεκδικήσει αλλαγή της συνθήκης του Δουβλίνου ούτως ώστε να μην καταλήγουν όλοι οι πρόσφυγες και μετανάστες από την Τουρκία, στην Ελλάδα αλλά να κατανέμονται και σε άλλες χώρες της ΕΕ.

To top