Ιάσων Πιπίνης : «Δεσμεύομαι για ενίσχυση των δομών Υγείας»

Ιάσων Πιπίνης : «Δεσμεύομαι για ενίσχυση των δομών Υγείας»

Τη δέσμευση του ότι, αν εκλεγεί βουλευτής, θα διεκδικήσει και θα πετύχει την ενίσχυση των δομών Υγείας στον Νομό Λέσβου δίνει σε δήλωση του ο Ειδικός Σύμβουλος του Πρωθυπουργού κ. Ιάσων Πιπίνης, με αφορμή τις κινητοποιήσεις για τις ελλείψεις στα Κέντρα Υγείας.

«Δεν θα κουραστώ να λέω πως για εμένα ύψιστη προτεραιότητα για τον Νομό Λέσβου είναι η στήριξη του συστήματος Υγείας. Η κυβέρνηση τα τελευταία χρόνια έχει υλοποιήσει πολλές παρεμβάσεις για την ενίσχυση του συστήματος υγείας, τόσο σε εξοπλισμό όσο και σε προσωπικό. Μπορούμε όμως να πετύχουμε περισσότερα. Δεσμεύομαι δημόσια πως θα διεκδικήσω από την κυβέρνηση και, από τον πρώτο κιόλας χρόνο της επόμενης διακυβέρνησης, θα πετύχουμε την ενίσχυση των δομών Υγείας, ώστε να ελαχιστοποιήσουμε τα κενά που προκύπτουν, τόσο στο νοσοκομείο, όσο και στα Κέντρα Υγείας, με προσωπικό και πλήρωμα για τα ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ. Έχω άμεση πρόσβαση στον Πρωθυπουργό και έχω το ζήτημα αυτό ως προτεραιότητα. Για να μπορέσω να διεκδικήσω όμως, είναι προφανές πως θα πρέπει να έχω τη θεσμική ιδιότητα του βουλευτή», τονίζει ο κ. Πιπίνης.

Ο στενός συνεργάτης του Πρωθυπουργού, ο οποίος πρόσφατα πραγματοποίησε επισκέψεις στο «Βοστάνειο» και σε Κέντρα Υγείας του νησιού, αναφέρει πως ήδη έχει ζητήσει την ενίσχυση του ΕΚΑΒ στο νησί. «Έχω επικοινωνήσει με τον πρόεδρο του ΕΚΑΒ κ. Νίκο Παπαευσταθίου και του ζήτησα στις επικείμενες προσλήψεις μόνιμου και επικουρικού προσωπικού υγειονομικών του ΕΚΑΒ να ενισχυθεί και η Λέσβος. Του μίλησα συγκεκριμένα για τις ανάγκες μας. Παρ’ ότι, αυτή τη στιγμή, δεν έχω θεσμική αρμοδιότητα θα συνεχίσω να πιέζω προς πάσα κατεύθυνση», τονίζει ο κ. Πιπίνης και προσθέτει:

«Έχω δώσει δείγματα γραφής για τις προτεραιότητες μου. Πέρυσι, χωρίς καν να έχω αρμοδιότητα για το νησί, είχα μεσολαβήσει ώστε να έρθει στο Μόλυβο για τους καλοκαιρινούς μήνες ένα επανδρωμένο ασθενοφόρο. Δεν λέω ότι λύθηκαν έτσι τα κενά. Έδειξα όμως, ήδη από τότε, ποια είναι η προτεραιότητα μου για τη Λέσβο: Η ενίσχυση του συστήματος Υγείας. Υπενθυμίζω επίσης ότι πριν από λίγες ημέρες ζήτησα αρμοδίως να επισπευσθούν οι διαδικασίες ώστε το νέο Κέντρο Υγείας που θα κατασκευαστεί στο Μανταμάδο, να ολοκληρωθεί σύντομα. Έτσι θα αποσυμφορηθεί και το Κέντρο Υγείας Καλλονής. Καταγράφω τις ανησυχίες των συμπολιτών μου που πραγματοποιούν κινητοποιήσεις. Δεσμεύομαι ότι θα διεκδικήσω την ενίσχυση των δομών υγείας του νησιού μας αλλά και της Λήμνου. Μπορούμε να το πετύχουμε», καταλήγει ο κ. Πιπίνης.

To top