Άνω κάτω η ΝΔ στη Δυτική Λέσβο: Το ηχηρό «άδειασμα» Ροδίτη και η συνεργασία με Βέρρο

Άνω κάτω η ΝΔ στη Δυτική Λέσβο: Το ηχηρό «άδειασμα» Ροδίτη και η συνεργασία με Βέρρο

Έντονο παρασκήνιο  πίσω από τις τελευταίες εξελίξεις στις δημοτικές εκλογές στη Δυτική Λέσβο βγαίνει στην επιφάνεια καθώς ο Αλέξανδρος Ροδίτης  θα είναι υποψήφιος με τον συνδυασμό του νυν Δημάρχου Ταξιάρχη Βέρρου. Σε ανάρτησή του σήμερα,  ο κ. Ροδίτης  αποκαλύπτει όλο το παρασκήνιο, την επιθυμία που είχε εκφράσει σε κομματικό επίπεδο, να είναι επικεφαλής ψηφοδελτίου στη Δυτική Λέσβο και όσα ακολούθησαν καθώς  «…παρεμβάσεις τρίτων δεν επέστρεψαν την ευόδωση του εγχειρήματος», όπως αναφέρει χαρακτηριστικά. Μετά την ανακοίνωση της υποψηφιότητας του Απόστολου Αλατζά, τα δεδομένα έχουν αλλάξει, ενώ ο Ταξιάρχης Βέρρος δείχνει να έχει ισχυρές προσβάσεις στο χώρο της ΝΔ.

Αναλυτικά στην ανάρτησή του το πρωί της Δευτέρας, ο Πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής του Κέντρου Υγείας Καλλονής, πρώην Περιφερειακός Σύμβουλος και Πρόεδρος Περιφερειακού Συμβουλίου Αλέξανδρος Ροδίτης, αναφέρει τα εξής:

«Για όσους με γνωρίζουν και παρακολουθούν την πορεία μου στα κοινά έχουν διαπιστώσει ότι ουδέποτε κρύφτηκα από ανάληψη ευθυνών και πρωτοβουλιών. Προσφάτως, λοιπόν, με πλησίασαν άνθρωποι της αυτοδιοίκησης από διάφορους χώρους, ώστε να ηγηθώ ενός ψηφοδελτίου για τον Δήμο Δυτικής Λέσβου. Δυστυχώς, παρεμβάσεις τρίτων προσώπων δεν επέτρεψαν την ευόδωση αυτού του εγχειρήματος. Αυτά προς απάντηση όσων χρησιμοποιούν το όνομά μου ότι αρνήθηκα πρόταση να ηγηθώ. Αυτή η εμπειρία βέβαια με έκανε σοφότερο για το τι αξίες πρεσβεύει ο καθένας. Δε θα επεκταθώ σε λεπτομέρειες, θεωρώντας πως οι περισσότεροι αντιλαμβάνονται τα πολιτικά παιχνίδια που παίζονται εις βάρος κάποιων προς ίδιον όφελος μερικών.
Ασφαλώς, ο καθένας κάνει και τις επιλογές του. Άλλος πατάει σε δύο βάρκες, κι άλλος είναι με τον χωροφύλακα κι άλλος με τον αστυφύλακα. Υπάρχουν, όμως, και κάποιοι, λίγοι ή πολλοί δεν ξέρω, που αγαπούν τον τόπο τους, προτάσσουν το όφελος των πολιτών και δε θέλουν να το παίξουν «παράγοντες». Μεταξύ αυτών είναι και κάποια άτομα που με πλησίασαν και με τίμησαν με την εμπιστοσύνη τους. Ακόμη κι αν δεν ευοδώθηκε η συνεργασία μας, γνωρίζουν ότι υπάρχει αμοιβαία εκτίμηση και είμαι σίγουρος ότι κάποια στιγμή θα συναντηθούμε στο μέλλον.
Επειδή, όμως, η διάθεσή μου να προσφέρω στον τόπο μου εξακολουθεί να υφίσταται και αφουγκραζόμενος τις φωνές των συμπολιτών μου να μη μείνω αμέτοχος, κατέληξα στην απόφαση να ασχοληθώ με τον Α΄ βαθμό αυτοδιοίκησης. Η τωρινή Δημοτική Αρχή είχε να διαχειριστεί ένα νεοσύστατο Δήμο και πολλές αντιξοότητες, κάνοντας ό, τι καλύτερο μπορούσε, δεδομένων των συνθηκών.
Σίγουρα υπάρχουν περιθώρια βελτίωσης και νέα μυαλά μπορούν να αποτελέσουν προστιθέμενη αξία σε όσους πραγματικά πιστεύουν στο θεσμό της αυτοδιοίκησης.
Με αυτό το σκεπτικό και την προσδοκία να χτίσουμε σε γερά θεμέλια το μέλλον του τόπου μας, ενώνω τη φωνή μου με τον Ανεξάρτητο Συνδυασμό «μαζί, από την αρχή» του Ταξιάρχη Βέρρου, ο οποίος με προσέγγισε και με την επιμονή και υπομονή του επηρέασε την απόφασή μου.
Ξεκινάω, λοιπόν, «από την αρχή» και ελπίζω να με ακολουθήσουν οι δημότες – πιστοί μου φίλοι και συνοδοιπόροι, σε αυτόν τον αγώνα που για μένα λέγεται «αποφασίζουμε ΕΜΕΙΣ για τον τόπο μας».

 

To top