Συμμετοχή του Δημήτρη Μοσχόβη στο “KeenOnSpeed Enduro MTB” στην Κω

Συμμετοχή του Δημήτρη Μοσχόβη στο “KeenOnSpeed Enduro MTB” στην Κω

Ο πρώτος αγώνας του Ελληνικού Πρωταθλήματος Enduro Greek Series στην Κω με ονομασία “KeenOnSpeed Enduro MTB” πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 2 Απριλίου 2023. Η αποστολή από τη Λέσβο περιλάμβανε τον Δημήτρη Μοσχόβη που συμμετείχε στη διαδικασία και αγωνίστηκε στην κατηγορία των Veterans.

Μετά τη λήξη του απαιτητικού αγώνα της Κω ο Δημήτρης Μοσχόβης δήλωσε:
“Ο αγώνας ήταν πολύ καλός και έδειχνε ότι είχε γίνει πολύ δουλεία στην προετοιμασία της διαδρομής. Η διοργάνωση με πολύ ευγένεια εξυπηρετούσε τους αγωνιζόμενους σε όλη τη διάρκεια του αγώνα. Η μεγάλη απόσταση όμως της Κω, από την Αθήνα, είχε σαν αποτέλεσμα τον αριθμό των συμμετοχών, με τους “συμβατικούς” (μη ηλεκτρικούς) τερματίσαντες αγωνιζόμενους, να μην υπερβαίνουν τους 66 (7 απ’ αυτούς γυναίκες). Μεγάλο γκρουπ είχε έρθει από τη γειτονική Τουρκία με αθλητές που γνωρίζουμε από τους αγώνες στη Λέσβο, ενώ εντυπωσιακή ήταν η εθνική σύνθεση της εκκίνησης με αθλητές από Κροατία, Τσεχία, Βουλγαρία, Αγγλία, Νότιο Αφρική, Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής, Σερβία και Γερμανία να συμπληρώνουν τον αριθμό Ελλήνων αγωνιζομένων.
Τα μονοπάτια ήταν ιδιαίτερα, αρκετά δύσκολα και με επίπεδο πολύ πάνω απ’ τον μέσο όρο. Υπήρχε ροή σε πολλά σημεία ενώ είχαν γίνει “μπερμ” σε κάθε στροφή. Πολλά ήταν και τα επικίνδυνα σημεία, αλλά και τα μεγάλα άλματα.
Ο κόσμος μετά το τέλος του αγώνα ήταν ευχαριστημένος, ιδιαίτερα από την άψογη οργάνωση. Μεγάλο ήταν και το πάρτι που ακολούθησε, με πολύ κέφι. Στις απονομές παρόντα ήταν όλα τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του διοργανωτή συλλόγου, αλλά και ο ίδιος ο Δήμαρχος της Κω! Πράγμα που δείχνει τη σημασία που δίνει ολόκληρο το νησί στη διοργάνωση τέτοιων αγώνων, στον αγωνιστικό τουρισμό, τον ποδηλατικό και κάθε είδους διοργάνωση που φέρνει πρεσβευτές σ’ έναν τόπο, έτοιμους να τον διαφημίσουν στις άκρες του κόσμου.
Προσωπικά θεωρώ πως ο αγώνας ήταν πολύ δύσκολος. Ο 3ος μου αγώνας σ’ αυτό το είδος (Enduro MTB) και σε ένα ιδιαίτερα απαιτητικό τερέν. Στα αποτελέσματα, τερμάτισα 6ος στην κατηγορία Veterans που είχε 15 συμμετοχές.
Ο αγώνας είχε πολλές εγκαταλείψεις, πολλά ατυχήματα, πολλά από αυτά πριν καν την έναρξη του αγώνα, στα δοκιμαστικά. Εκεί κι εγώ είχα μια πτώση που με ανάγκασε να τρέξω την ημέρα του αγώνα με πόνους στα πλευρά.”

Στα χρονόμετρα επικράτησε ο Ζώτος Σωκράτης-Άρης της ομάδας Propain Positive με χρόνο 16:34.45, 2ος ο Αγιομαυρίτης Γιώργος με συνολικό χρόνο 16:48.75, 3ος ο Τσαλαφούτας Γρηγόρης με χρόνο 17:02.55, με 4ο τον Ελισσαίο Γούβη με χρόνο 17:37.43, ενώ ο χρόνος του Λέσβιου αθλητή Δημήτρη Μοσχόβη ήταν 24:52.42 με κατάταξη γενικής, την 49η θέση.
Ο αγώνας έγινε υπό την αιγίδα του Ποδηλατικού Ομίλου Κω Π.Ο.Κω, του Δήμου Κω, των Mud Turtles και της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και του ΔΟΠΑΒΣ τμήμα αθλητισμού.

To top