Έρχεται το Μάιο το 6ο Lesvos Trail

Έρχεται το Μάιο το 6ο Lesvos Trail

Για έκτη φορά, στο πλαίσιο του περιπατητικού και αθλητικού τουρισμού, ο Φορέας Τουρισμού Μολύβου, με την υποστήριξη και τη συνεργασία του Δήμου Δυτικής Λέσβου, της Δημοτικής Κοινότητας Λεπετύμνου, του Πολιτιστικού Συλλόγου Λεπετύμνου, φορέων και χορηγών, διοργανώνει τον διεθνή αγώνα δρόμου βουνού “Lesvos Trail”.

Το «6ο Lesvos Trail» θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 28 Μαΐου στο χωριό Λεπέτυμνος, όπου θα είναι η αφετηρία και ο τερματισμός του αγώνα. Οι διαδρομές μέσα από τα μονοπάτια του ορεινού όγκου του Λεπετύμνου- Συκαμιάς, με πολύ θέα προς το γαλάζιο στενό μεταξύ Λέσβου και Τουρκίας προσφέρουν στους αθλητές φυσικές και γεωλογικές εναλλαγές. Πλατάνια, καρυδιές, ελιές, βελανιδιές ολοκληρώνουν το τοπίο. Καλά διατηρημένα πλακόστρωτα, μονοπάτια, πηγές όλα συνθέτουν μια μοναδική εμπειρία που θα μείνει αξέχαστη.

Στόχος είναι αυτή η γιορτή της Φύσης και του Αθλητισμού να αναδείξει τη θετική εικόνα της Λέσβου ως προορισμός και την εναλλακτική προσέγγισή της στον τουρισμό. Η διοργάνωση αποτελεί θεσμό πλέον, δείχνοντας στον κόσμο όλη τη μοναδικότητα της Λέσβου, εισάγοντάς την ως ένα νέο προορισμό στους Αγώνες Δρόμου-Βουνού προσελκύοντας όσο δυνατόν περισσότερους επισκέπτες.

Ο κορυφαίος αγώνας της διοργάνωσης είναι το LESVOS TRAIL 15km, που απευθύνεται στους αθλητές και τους λάτρεις του δρόμου βουνού, οι οποίοι αναζητούν μια διαφορετική εμπειρία σε ανυπέρβλητης ομορφιάς φυσικά τοπία και στα μονοπάτια που διατρέχουν τον ορεινό όγκο του Λεπετύμνου.

Ακολουθούν σε ένταση αλλά μικρότερης διάρκειας, το LEPETYMNOS RUN 6km και ο παιδικός αγώνας LEPETYMNOS RUN KIDS 1km, όπου δημιουργούν διαφορετικές και αξέχαστες αναμνήσεις για όλη την οικογένεια.

Πληροφορίες & εγγραφές στην ιστοσελίδα των αγώνων www.lesvostrail.eu

 

 

To top