Κάλεσμα σε κινητοποιήσεις στα κέντρα υγείας από το Εργατικό Κέντρο Λέσβου

Κάλεσμα σε κινητοποιήσεις στα κέντρα υγείας από το Εργατικό Κέντρο Λέσβου

Το Εργατικό Κέντρο Λέσβο καλεί τους φορείς του νησιού σε κινητοποίηση για τον πρόσφατο χαμό του 30νου στον Πολιχνίτο και για την   σύγκρουση των  αμαξοστοιχιών στα Τέμπη, την Τρίτη  4 Απριλίου στις 9 το πρωί , έξω από τα κέντρα Υγείας  της Λέσβου.

Ακολουθεί η ανακοίνωση:

Κατέληξε ο 30χρονος συμπατριώτης μας από τον Πολιχνίτο. Δεύτερο δυστύχημα στο ίδιο χωριό, στο ίδιο νησί, μέσα στο 2023, μετά το θάνατο του μικρού Μιχαήλ. Θυμίζουμε ότι μετά το ατύχημα που είχε ο αγρότης Γ.Α., έφτασε ασθενοφόρο από τη Μυτιλήνη για να μεταφερθεί στο νοσοκομείο, καθώς στο Κέντρο Υγείας της περιοχής δεν υπήρχε οδηγός βάρδιας,  με αποτέλεσμα να χαθεί πολύτιμος χρόνος  Στη συνέχεια έδωσε μάχη για τη ζωή σε κρίσιμη κατάσταση σε νοσοκομείο της Αθήνας.

Η ΟΡΓΗ ΜΑΣ ΞΕΧΕΙΛΙΖΕΙ. ΤΕΜΠΗ – ΠΟΛΙΧΝΙΤΟΣ ΚΑΙ ΑΥΡΙΟ ΠΟΙΟΣ ΚΑΙ ΠΟΥ;;;

Μετά τις μεγάλες και μαχητικές κινητοποιήσεις σε όλο το νησί και στον Πολιχνίτο, για Υγεία και Ασφάλεια σε Μέσα και Υποδομές, η κατάσταση παραμένει τραγική και επικίνδυνη. Η κυβέρνηση να υλοποιήσει τώρα τα αιτήματα των νησιωτών και των φορέων τους. Να σταματήσει η εγκληματική πολιτική υποβάθμισης και απαξίωσης της υγείας μας.
Να στελεχωθούν τώρα τα Κέντρα Υγείας του νησιού, τόσο της Περιφέρειας όσο και της πόλης με όλο το απαραίτητο ιατρικό, νοσηλευτικό, παραϊατρικό και λοιπό μόνιμο προσωπικό και σύγχρονο εξοπλισμό ώστε να καλυφθούν οι ανάγκες του νησιού για σύγχρονη, δωρεάν, και υψηλού επιπέδου Υγεία.
Άμεση έναρξη των εργασιών και ενεργειών για τη γρήγορη και πλήρη λειτουργία των ΚΥ Μανταμάδου και Αγιάσου. Μέχρι τότε να λειτουργούν ως κέντρα εφημέρευσης με γιατρό, νοσηλευτή και κάλυψη από σταθμό του ΕΚΑΒ.
Να επαναλειτουργήσουν ή και να φτιαχτούν κέντρα εφημέρευσης με γιατρό νοσηλευτή και κάλυψη από σταθμό του ΕΚΑΒ σε κομβικά και δυσπρόσιτα σημεία του νησιού.
Άμεση στελέχωση του ΕΚΑΒ με όλο το απαραίτητο (γιατροί, διασώστες κλπ.) μόνιμο προσωπικό ώστε να αναλάβει τον έλεγχο και τη διεκπεραίωση των επειγόντων και έκτακτων περιστατικών σε όλο το νησί με σύγχρονο και ασφαλή τρόπο.
Επαναλειτουργία του ΚΥ Μυτιλήνης σε 24ωρη βάση με πλήρη σύνθεση μόνιμου προσωπικού ανάλογη των αναγκών μιας πόλης όπως η Μυτιλήνη
Όταν λέμε ότι δε θα παίξουμε άλλο με τις ζωές μας το εννοούμε! Δε θέλουμε άλλα προεκλογικά σόου. Δε θέλουμε άλλες υποσχέσεις και καταγραφές των προβλημάτων. ΕΙΝΑΙ ΓΝΩΣΤΑ ΤΑ ΚΕΝΑ ΚΑΙ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ. ΟΠΩΣ ΓΝΩΣΤΟ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΕΒΑΛΑΝ ΤΟ ΧΕΡΙ ΤΟΥΣ ΟΛΕΣ ΟΙ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΥΠΑΡΞΙΑ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ ΥΓΕΙΑΣ.
Καλούμε όλους τους φορείς του νησιού, σε κατά τόπους κινητοποιήσεις έξω από τα κέντρα υγείας την Τρίτη 4/4. Στη Μυτιλήνη, καλούμε έξω από το Κέντρο Υγείας (πρώην ΙΚΑ), την Τρίτη 4/4 στις 9.00 το πρωί.

To top