Ιάσων Πιπίνης στο Σκαλοχώρι: «Οι Αγροτικοί Συνεταιρισμοί μπορούν να ανακόψουν την ερήμωση»

Ιάσων Πιπίνης στο Σκαλοχώρι: «Οι Αγροτικοί Συνεταιρισμοί μπορούν να ανακόψουν την ερήμωση»

Τους Αγροτικούς Συνεταιρισμούς στο Σκαλοχώρι επισκέφθηκε ο Ειδικός Σύμβουλος του Πρωθυπουργού κ. Ιάσων Πιπίνης.

Στον Αγροτικό Κτηνοτροφικό Συνεταιρισμό Σκαλοχωρίου συνάντησε τον διαχειριστή κ. Στρατή Κυρατζή, αλλά και άλλα στελέχη, και ενημερώθηκε για τη δραστηριότητα τους και τους επόμενους στόχους τους. «Αυτός ο Συνεταιρισμός είναι από τους πλέον αρχαιότερους και ιστορικότερους στη Λέσβο, καθώς δημιουργήθηκε το 1923. Συμβάλλει σημαντικά στην τοπική οικονομία, αλλά και στην οικονομία της χώρας, παράγοντας ζωοτροφές, γάλα και λάδι. Οφείλουμε να στηρίξουμε Συνεταιρισμούς όπως αυτός, καθώς αποτελεί βασικό μηχανισμό για να ανακόψουμε την ερήμωση που παρατηρείται στα χωριά μας», αναφέρει ο κ. Πιπίνης.

Ο στενός συνεργάτης του Πρωθυπουργού ξεναγήθηκε στις εγκαταστάσεις όπου βρίσκεται και το καινούργιο παραληπτήριο γάλακτος που πρόσφατα προμηθεύτηκε ο Συνεταιρισμός. Στη συνέχεια ο κ. Πιπίνης επισκέφθηκε και τον Αγροτουριστικό Συνεταιρισμό Γυναικών Σκαλοχωρίου, όπου συνάντησε την πρόεδρο κ. Μαριάνθη Κατσαμπά και άλλα μέλη. «Δεσμεύομαι να συμβάλλω στη στήριξη Συνεταιρισμών όπως αυτός, καθώς με αυτόν τον τρόπο περισσότεροι νέοι και νέες θα μπορούν να απασχοληθούν επαγγελματικά και να παραμείνουν στον τόπο τους. Υπάρχουν εργαλεία, που πρέπει να αξιοποιήσουμε το επόμενο διάστημα. Πρέπει να αναζητήσουμε τρόπους ώστε να ωφεληθούν οι πολλοί και όχι κάποιοι λίγοι», υποστηρίζει ο κ. Πιπίνης.

Ο κ. Πιπίνης συναντήθηκε επίσης με την πρόεδρο της Κοινότητας Σκαλοχωρίου κ. Δέσποινα Μαϊάκη, από την οποία ενημερώθηκε για τα ζητήματα που απασχολούν τους κατοίκους, ενώ επισκέφθηκε και τον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου όπου συνάντησε και συνομίλησε με τον Ιερέα Ελευθέριο Ναούμ.

To top