Συνάντηση του Ιάσων Πιπίνη με κτηνοτρόφους στην Άγρα

Συνάντηση του Ιάσων Πιπίνη με κτηνοτρόφους στην Άγρα

Τις κτηνοτροφικές μονάδες της Άγρας επισκέφθηκε ο κ.Ιάσων Πιπίνης, ενώ πραγματοποίησε και συνάντηση με κτηνοτρόφους σε καφενείο στην πλατεία της.

«Η πλειονότητα των κατοίκων της Άγρας εργάζεται στη κτηνοτροφία. Εγώ κατάγομαι από το διπλανό χωριό, το Μεσότοπο. Γνωρίζω καλά από παιδί ποιες είναι οι ιδιαιτερότητες και η σημασία αυτού του κλάδου. Είναι η ραχοκοκαλιά της οικονομίας της Λέσβου. Άκουσα από τους συμπολίτες μου και κατέγραψα τα ζητήματα που τους απασχολούν και τα εμπόδια που αντιμετωπίζουν. Οφείλουμε να διαφυλάξουμε ως κόρη οφθαλμού τον πρωτογενή τομέα», αναφέρει ο κ. Πιπίνης σε ανάρτηση του στο διαδίκτυο.

Ο στενός συνεργάτης του Πρωθυπουργού τονίζει ότι η Άγρα με περισσότερους από 150 επαγγελματίες κτηνοτρόφους, είναι η πρώτη περιοχή στο νησί σε παραγωγή γάλακτος. «Οι συμπολίτες μας στην Άγρα κατέχουν μια σημαντική πρωτιά στη Λέσβο στην παραγωγή γάλακτος και οφείλουμε να στρέψουμε την προσοχή μας σε αυτούς, ώστε να ενισχύσουμε ακόμη περισσότερο την παραγωγή τους και να δώσουμε περισσότερα κίνητρα στους νέους για να απασχοληθούν σε αυτόν τον κλάδο και να παραμείνουν στον τόπο τους», υποστηρίζει ο κ. Πιπίνης.

Ο κ. Πιπίνης αναφέρθηκε και σε άλλα ζητήματα που απασχολούν τους κατοίκους της περιοχής. «Δεσμεύομαι, αν έχω θεσμική ιδιότητα για το νησί, να στηρίξω με όλες μου τις δυνάμεις τους συμπολίτες μου κτηνοτρόφους. Στις συζητήσεις μου με κατοίκους στην Άγρα κατέγραψα και ένα ακόμη ζήτημα τοπικού ενδιαφέροντος που τους ταλαιπωρεί εδώ και χρόνια, και σχετίζεται με μια έκταση στα Μάκαρα. Θα το δω με προσοχή», καταλήγει ο κ. Πιπίνης.

To top