Συνάντηση Ιάσωνα Πιπίνη με τον Φορέα Τουρισμού Μολύβου: «Χρειάζεται συνεργασία όλων για να στηρίξουμε τον τουρισμό»

Συνάντηση Ιάσωνα Πιπίνη με τον Φορέα Τουρισμού Μολύβου: «Χρειάζεται συνεργασία όλων για να στηρίξουμε τον τουρισμό»

Συνάντηση με μέλη του Φορέα Τουρισμού Μολύβου είχε ο Ειδικός Σύμβουλος του Πρωθυπουργού  Ιάσων Πιπίνης, με τους οποίους συζήτησε τρόπους για την ανάπτυξη του τουρισμού στη Λέσβο. Είμαι πεπεισμένος ότι χρειάζεται να δημιουργηθεί ένας ενιαίος ανεξάρτητος φορέας στο νησί, που θα αναλάβουν ξένοι, έμπειροι μάνατζερ, με μια ενιαία καμπάνια, ένα κοινό σλόγκαν και μια βασική στόχευση, ώστε σε βάθος πενταετίας να πετύχουμε σημαντικά αποτελέσματα» τόνισε ο ο κ. Πιπίνης  κατά τη διάρκεια της συνάντησης.

Τα μέλη του Φορέα ενημέρωσαν τον κ. Πιπίνη για τις πρωτοβουλίες και τις δραστηριότητες τους από το 2012. «Ο Φορέας Τουρισμού Μολύβου είναι από τους πλέον σοβαρούς τουριστικούς φορείς του νησιού μας, με σημαντική τεχνογνωσία και πιστεύω ότι στη χάραξη μιας ενιαίας καμπάνιας για την προώθηση του τουρισμού, που έχει ανάγκη ο τόπος μας, είναι απαραίτητη η συνεργασία με αυτόν τον φορέα», αναφέρει ο κ. Πιπίνης σε ανάρτηση του στο διαδίκτυο.

Ο στενός συνεργάτης του Πρωθυπουργού ενημέρωσε τα μέλη του Φορέα ότι ήδη έχει θέσει σε κυβερνητικά στελέχη το ζήτημα της προώθησης του τουρισμού στη Λέσβο. «Η θέση μου είναι ξεκάθαρη και γνωστή εδώ και περισσότερο από έναν χρόνο. Θεωρώ ότι η ανάπτυξη του τουρισμού είναι το κλειδί για την ανάπτυξη της Λέσβου. Είμαι πεπεισμένος ότι χρειάζεται να δημιουργηθεί ένας ενιαίος ανεξάρτητος φορέας στο νησί, που θα αναλάβουν ξένοι, έμπειροι μάνατζερ, με μια ενιαία καμπάνια, ένα κοινό σλόγκαν και μια βασική στόχευση, ώστε σε βάθος πενταετίας να πετύχουμε σημαντικά αποτελέσματα», τονίζει ο κ. Πιπίνης και προσθέτει:

«Αναγνωρίζω ότι ο κάθε φορέας και η κάθε περιοχή στη Λέσβο έχει διαφορετικά συμφέροντα. Όμως ο τουρισμός αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης. Πρέπει να γίνει προτεραιότητα. Να καθίσουν όλοι οι αρμόδιοι φορείς, οι Δήμοι και η Περιφέρεια, αλλά και ο ΕΟΤ και να συναποφασίσουν μια κοινή γραμμή, για το καλό του τόπου μας. Αυτή τη στιγμή έχουμε κατακερματισμό δυνάμεων και ελάχιστα αποτελέσματα. Χρειάζεται να αναληφθούν πρωτοβουλίες. Για εμένα ο τουρισμός είναι η πιο σημαντική προτεραιότητα αμέσως μετά την ενίσχυση του συστήματος υγείας. Αν έχω θεσμική αρμοδιότητα θα αναλάβω αμέσως σχετικές πρωτοβουλίες σε ανώτατο επίπεδο και επιδιώκοντας τη συνεργασία όλων των φορέων».

To top