Βραδινή ποδηλατοπορεία για την “Ώρα της Γης”

Βραδινή ποδηλατοπορεία για την “Ώρα της Γης”

Με βραδινή ποδηλατοπορεία συμμετείχε ο Ποδηλατικός Σύλλογος Μυτιλήνης στις δράσεις για την “Ώρα της Γης”, στα πλαίσια της παγκόσμιας ημέρας που γιορτάζεται κάθε χρόνο από 190 πόλεις στον πλανήτη τα τελευταία 16 χρόνια, το βράδυ του τελευταίου Σαββάτου του Μαρτίου και συγκεκριμένα στις 25 Μαρτίου για το 2023.

Η Ώρα της Γης αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα κινήματα στον κόσμο για την προστασία του περιβάλλοντος, στο οποίο συμμετέχουν ταυτόχρονα, σύλλογοι και ομάδες με ποδηλατικές δράσεις και αίτημα ένα μέλλον βιώσιμο για όλους, έναν κόσμο ασφαλή, όπου ο κάθε άνθρωπος θα έχει ίσες ευκαιρίες. Φέτος επιμένουμε στο αίτημα για αύξηση των μέτρων ασφάλειας σε όλα τα μέσα μετακίνησης.
Πριν την εκκίνηση κρατήθηκε ενός λεπτού σιγή, στη μνήμη των 57 θυμάτων του τραίνου των Τεμπών, τιμώντας τους νέους αυτούς ανθρώπους που έχασαν άδικα τη ζωή τους και υπενθυμίζοντας πως και το ποδήλατο είναι μέσο μεταφοράς και η επικέντρωση των προσπαθειών του υπουργείου μεταφορών για ασφαλείς μετακινήσεις δεν θα πρέπει σε καμία περίπτωση να παραμείνει προνόμιο μόνο “μερικών” μέσων μεταφοράς.
Η Ποδηλατοπορεία ξεκίνησε όπως πάντα μπροστά από το άγαλμα της Σαπφούς και μέσα από το μισό τμήμα του ποδηλατόδρομου έφτασε έως τη Φυκιότρυπα. Η βόλτα έφτασε βόρεια έως την παλιά αγορά και νότια έως το πάρκο Καραπαναγιώτη όπου κι επέστρεψε στην Πλατεία Σαπφούς.

To top