Απεργιακή συγκέντρωση των εργαζόμενων στη ΔΕΥΑΛ στην πλατεία Σαπφούς

Απεργιακή συγκέντρωση των εργαζόμενων στη ΔΕΥΑΛ στην πλατεία Σαπφούς

Συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις οι εργαζόμενοι στις ΔΕΥΑ κατά του νομοσχεδίου που αφορά την ιδιωτικοποίηση της ύδρευσης και αποχέτευσης. Στο πλαίσιο πανελλαδικής 24ωρης απεργίας που κήρυξε η Ομοσπονδία μας ΠΟΕ – ΔΕΥΑ για σήμερα  Δευτέρα 20 Μαρτίου οι εργαζόμενοι της ΔΕΥΑ Λέσβου πραγματοποίησαν συγκέντρωση στις 11 το πρωί στην Πλατεία Σαπφούς. Οχήματα της υπηρεσίας κινήθηκαν κατά μήκος της προκυμαίας και στη συνέχεια αναχώρησαν για τη Γενική Γραμματεία προκειμένου να επιδώσουν το ψήφισμα της συγκέντρωσης.

Αναλυτικά σχετική ανακοίνωση του Συλλόγου εργαζομένων στην ΔΕΥΑΛ αναφέρει τα εξής:

Να αποσυρθεί ΤΩΡΑ το Νομοσχέδιο που έχει κατατεθεί προς ψήφιση στη Βουλή και θα συζητηθεί τη Δευτέρα 20-3-2023, και αφορά την ιδιωτικοποίηση της ύδρευσης και της αποχέτευσης,

Οι εργαζόμενοι στη ΔΕΥΑ ΛΕΣΒΟΥ συμμετέχουμε στην 24ωρη πανελλαδική απεργία που κήρυξε η Ομοσπονδία μας ΠΟΕ – ΔΕΥΑ για την Δευτέρα 20/03/2023.

Για το λόγο αυτό διοργανώνουμε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 11:00 π.μ., στη πλατεία Σαπφούςγια να εκφράσουμε την αντίθεση μας στην ιδιωτικοποίηση των νερών που επιχειρείται μέσω της ΡΑΑΕΥ και των ΣΔΙΤ.

Η επιχειρούμενη ιδιωτικοποίηση των νερών δεν αφορά μόνο τους εργαζόμενους στους φορείς ύδρευσης-αποχέτευσης. Είναι ένα θέμα που μας αφορά όλους , και γι’ αυτό καλούμε το σύνολο των πολιτών να συμμετάσχει σ’ αυτό τον αγώνα, απαιτώντας όλοι μαζί:

Να αποσυρθεί ΤΩΡΑ το Νομοσχέδιο για την Ρ.Α.Α.Ε.Υ.

 

Ενημερωτική δράση για την παγκόσμια ημέρα στοματικής υγείας πραγματοποιήθηκε την Κυριακή το πρωί στο χώρο μπροστά από το Δημοτικό θέατρο Μυτιλήνης σε συνεργασία με την Περιφερειακή διεύθυνση δημόσιας υγείας. Αντικείμενο της ενημέρωσης η πρόληψη για τον σακχαρώδη διαβήτη ο οποίος μπορεί να διαγνωστεί και από τον προληπτικό έλεγχο του στόματος

To top