Συνάντηση του Ιάσωνα Πιπίνη με εργαζόμενους του Βοστάνειου και του ΕΚΑΒ

Συνάντηση του Ιάσωνα Πιπίνη με εργαζόμενους του Βοστάνειου και του ΕΚΑΒ

Με τους εργαζόμενους στο «Βοστάνειο» νοσοκομείο και στο ΕΚΑΒ συναντήθηκε ο Ειδικός Σύμβουλος του Πρωθυπουργού κ. Ιάσων Πιπίνης, στο πλαίσιο των επισκέψεών του σε δομές υγείας της Λέσβου.

Ο κ. Πιπίνης συναντήθηκε με τα μέλη του συλλόγου εργαζομένων του νοσοκομείου και κατέγραψε τα αιτήματα τους. «Η πιο σημαντική προτεραιότητα για τη Λέσβο, κατά την άποψη μου, είναι η ενίσχυση του συστήματος υγείας. Η κυβέρνηση προτίθεται να ανακατασκευάσει την Ψυχιατρική Κλινική του “Βοστάνειου” νοσοκομείου, η σημερινή εικόνα της οποίας προφανώς δεν ικανοποιεί κανέναν. Είναι ένα πρόβλημα που έρχεται από το παρελθόν. Αυτή η κατάσταση πλέον αλλάζει. Το έργο έχει ενταχθεί στο Ταμείο Ανάκαμψης και εν ευθέτω χρόνω θα ξεκινήσει η διαδικασία για τη μελέτη του έργου. Από πλευράς μου έχω ζητήσει από τα συναρμόδια υπουργεία να επισπευσθούν οι διαδικασίες, ώστε το έργο τους επόμενους μήνες να αρχίσει να υλοποιείται», αναφέρει ο κ. Πιπίνης.
Ο κ. Πιπίνης επισκέφθηκε και το συντονιστικό κέντρο του ΕΚΑΒ και συνομίλησε με εργαζόμενους κάνοντας γνωστό επίσης πως αναβάθμιση θα υπάρξει και σε αυτόν τον τομέα. «Το συντονιστικό του ΕΚΑΒ, που εξυπηρετεί όλα τα νησιά του Βορείου Αιγαίου, αυτή τη στιγμή στεγάζεται σε ένα ακατάλληλο κτίριο. Στις επόμενες εβδομάδες το ΕΚΑΒ θα μεταφερθεί σε νέο κατάλληλο κτίριο. Ήδη προχωρούν οι απαραίτητες διαδικασίες», τονίζει ο κ. Πιπίνης.
«Η άποψη μου είναι πως το ΕΚΑΒ πρέπει να ενισχυθεί και με προσωπικό και με ασθενοφόρα. Έχω ήδη εισηγηθεί αρμοδίως και το επόμενο διάστημα εκτιμώ πως θα έχουμε θετικές εξελίξεις», διαβεβαιώνει ο κ. Πιπίνης.
Ο στενός συνεργάτης του Πρωθυπουργού συναντήθηκε και με τον διοικητή του Βοστάνειου νοσοκομείου κ. Γιώργο Καμπούρη, στον οποίον μετέφερε την επιθυμία του «να συμβάλλει στην ενίσχυση του συστήματος υγείας συνολικά στη Λέσβο» καθώς όπως τόνισε «η προστασία της ανθρώπινης ζωής είναι η ύψιστη προτεραιότητα».

To top