Η Μαρία Κάσσου πρώτη στον ημιμαραθώνιο Αθήνας – Αφιέρωσε τη νίκη στον Σταύρο Πατέστο

Η Μαρία Κάσσου πρώτη στον ημιμαραθώνιο Αθήνας – Αφιέρωσε τη νίκη στον Σταύρο Πατέστο

Υπερασπίστηκε την περσινή της νίκη και έδωσε συνέχεια στις επιτυχίες η Μυτιληνιά αθλήτρια Μαρία Κάσσου η οποία τερμάτισε πρώτη στις γυναίκες  στα 5χλμ. ΟΠΑΠ,με τον οποίο έκλεισε ο 11ος Ημιμαραθώνιος Αθήνας. Η Μαρία Κάσσου συγκίνησε όταν αφιέρωσε σε δήλωσή της τη νίκη στον εκπαιδευτικό Σταύρο Πατέστο που έφυγε πριν λίγες ημέρες αιφνίδια από τη ζωή σε ηλικία 57 ετών.

 

Η Μαριά Κάσσου τερμάτισε σε 17.02 και άφησε στη δεύτερη θέση, τη Μελίσσα Αναστασάκης με 17.34 και στην τρίτη μια άλλη ανερχόμενη δρομέα, την Βασιλική Καλλιμογιάννη, που πέτυχε 17.38.

Είμαι πολύ ευχαριστημένη από τη νίκη μου και από την επίδοση μου, καθώς ήταν και ο πρώτος αγώνας της σεζόν. Ήταν σαν αγώνας προπόνησης και το δείγμα ήταν θετικό διότι έκανα κατά ένα λεπτό μικρότερο χρόνο σε σχέση με πέρυσι, που για μένα αποτελεί ατομικό ρεκόρ. Βοήθησε πολύ ο καλός καιρός και ο κόσμος που μας εμψύχωνε στη διαδρομή.

Επόμενος στόχος μου είναι μία διάκριση στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα των 10χλμ τον Απρίλιο. Θα ήθελα να αφιερώσω τη νίκη μου σε ένα αγαπημένο μου πρόσωπο που έφυγε πρόσφατα από τη ζωή, τον καθηγητή Σταύρο Πατέστο, που ήταν το στήριγμά μου στις σπουδές μου, είπε η Κάσσου, που είναι φοιτήτρια ιατρικής.


Ο πρωταθλητής του στιπλ Γιώργος Σταμούλης, όπως και πέρυσι έτσι και φέτος αναδείχθηκε νικητής στην απόσταση πετυχαίνοντας μάλιστα και ατομικό ρεκόρ με 15.10.

To top