Στα 780 ευρώ ο κατώτατος μισθός από 1η Απριλίου

Στα 780 ευρώ ο κατώτατος μισθός από 1η Απριλίου

Στα 780 ευρώ ορίζεται ο νέος κατώτατος μισθός, όπως ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. Όπως εξήγησε ο πρωθυπουργός πρόκειται για αύξηση κατά 9,4% με την αύξηση να βρίσκεται στο ανώτατο περιθώριο των δυνατοτήτων της χώρας και υπενθύμισε πως ο μισθός το 2019 ανερχόταν στα 650 ευρώ.

Η αύξηση θα ισχύσει από την 1η Απριλίου. Αναλυτικές ανακοινώσεις αναμένεται να κάνει ο υπουργός Εργασίας σε συνέντευξη Τύπου που έχει οριστεί για τις 11:00.

Δείτε αναλυτικά την εισήγηση του πρωθυπουργού:

«Δεν έχω αυταπάτες, ξέρουμε ότι ακόμα οι αμοιβές είναι χαμηλές, ενώ πιέζονται από τον εισαγόμενο πληθωρισμό. Είναι κάτι το οποίο το ακούω συνέχεια, ειδικά από τους νέους που δύσκολα τα βγάζουν πέρα» είπε ο Κ. Μητσοτάκης.

Όπως επισήμανε χαρακτηριστικά, η αύξηση «δεν λύνει το πρόβλημα. Σίγουρα, όμως, προσφέρει μια πολύ σημαντική ανακούφιση και κυρίως δηλώνει την πρόθεσή μας να αναβαθμίσουμε τους μισθούς τόσο στο δημόσιο όσο και τον ιδιωτικό τομέα».

«Θέλω να τονίσω ότι το ποσό που συμφωνήθηκε βρίσκεται στο ανώτατο όριο των δυνατότητών μας. Είναι μέσα στις αντοχές των επιχειρήσεων που στηρίχθηκαν από την ελληνική κυβέρνηση κατά τη διάρκεια της πανδημίας», πρόσθεσε ο πρωθυπουργός.

To top