Θλίψη για τον αιφνίδιο θάνατο 57χρονου καθηγητή φυσικής

Θλίψη για τον  αιφνίδιο θάνατο 57χρονου καθηγητή φυσικής

Έφυγε ξαφνικά από τη ζωή, από ανακοπή καρδιάς 57χρονος καθηγητής φυσικής Σταύρος Πατέστος σκορπίζοντας θλίψη στην κοινωνία της Μυτιλήνης και κυρίως σε νέα παιδιά, μαθητές και μαθήτριες του. Πατέρας ενός παιδιού , ο 57χρονος αισθάνθηκε αδιαθεσία το βράδυ της Κυριακής προς Δευτέρα. Μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ όπου παρά τις προσπάθειες των γιατρών, δεν κατάφερε να κρατηθεί στη ζωή. Μαθητές Λυκείου που φέτος δίνουν πανελλήνιες εξετάσεις δεν μπορούν να πιστέψουν ότι ο καθηγητής τους έφυγε από τη μια στιγμή στην άλλη.

Όπως δήλωσε στον Αίολο ο καθηγητής φυσικής Ηλίας Καστρινέλλης αναλαμβάνει πρωτοβουλία και καλεί και άλλους εκπαιδευτικούς, να αναλάβουν  την προετοιμασία των μαθητών του εκλιπόντα εκπαιδευτικού – παρά το γεγονός ότι τα προγράμματα όλων είναι είναι ήδη φορτωμένα- προκειμένου να μην μείνουν τα παιδιά ,που δίνουν φέτος πανελλήνιες, ακάλυπτα μόλις δυο μήνες πριν από τις εξετάσεις.

Η κηδεία του τελέσθηκε  στις 4 το απόγευμα της Τρίτης στον Ναό του Αγίου Θεράποντα, μέσα σε ιδιαίτερα βαρύ κλίμα παρουσία πλήθους μαθητών,  νέων παιδιών οι οποίοι με δάκρυα στα μάτια αποχαιρέτησαν τον «δάσκαλό» τους. 

To top