Συνάντηση Ιάσονα Πιπίνη με την υφυπουργό Εργασίας για τη Λέσβο

Συνάντηση Ιάσονα Πιπίνη με την υφυπουργό Εργασίας για τη Λέσβο

Συνάντηση με την Υφυπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, αρμόδια για θέματα Δημογραφικής και Οικογενειακής Πολιτικής και Ισότητας των Φύλων κ. Μαρία Συρεγγέλα είχε ο Ειδικός Σύμβουλος του Πρωθυπουργού κ. Ιάσων Πιπίνης, με αντικείμενο ζητήματα που απασχολούν τη Λέσβο.

«Έθεσα στην κ. Υφυπουργό το σοβαρό ζήτημα της μείωσης του πληθυσμού που καταγράφει η Λέσβος, η οποία ανέρχεται στο 3,9% την τελευταία δεκαετία και ζήτησα να εξεταστούν ποια μέτρα μπορούν να ληφθούν για να αντιστρέψουμε αυτήν την εικόνα. Επιπλέον ζήτησα να υπάρξει ειδική μέριμνα για το θέμα της ενδοοικογενειακής βίας και να υπάρξει και στο νησί μας εκπαιδευμένο προσωπικό στην Αστυνομικό Διεύθυνση Λέσβου, ώστε να μπορεί να αντιμετωπίσει τέτοια περιστατικά. Ένα ακόμη ζήτημα είναι η στήριξη της γυναικείας εργασίας, που μπορεί να συμβάλλει στην δημιουργία της οικογένειας και στην οικονομική ανάπτυξη της περιοχής μας», αναφέρει ο κ. Πιπίνης σε ανάρτηση του στο διαδίκτυο.

Κονδύλια για τη δημογραφική πολιτική

Ο στενός συνεργάτης του Πρωθυπουργού αναφέρει πως η κυβέρνηση και η κ. Συρεγγέλα ειδικότερα, έχει υλοποιήσει σημαντικές πρωτοβουλίες για την αντιμετώπιση της μείωσης του πληθυσμού, σε ακριτικές περιοχές όπως ο Έβρος. «Ζήτησα από την κ. Υφυπουργό να εξεταστούν αντίστοιχα μέτρα και για τη Λέσβο, τη Λήμνο και τον Άγιο Ευστράτιο. Είναι ένα ζήτημα που απασχολεί και την Ευρωπαϊκή Ένωση και στο επόμενο ΕΣΠΑ θα υπάρχουν κονδύλια για τη δημογραφική πολιτική. Είναι απαραίτητο να δούμε πως μπορούμε αυτά τα εργαλεία να τα χρησιμοποιήσουμε και προς όφελος των συμπολιτών μας» επισημαίνει ο κ. Πιπίνης.

Ο κ. Πιπίνης αναφερόμενος στις περιπτώσεις στις οποίες γυναίκες πέφτουν θύματα κακοποίησης, επισημαίνει πως στη Λέσβο λειτουργεί Ξενώνας και Συμβουλευτικό Κέντρο που συνεργάζονται με τις Αστυνομικές Αρχές, ενώ για να λειτουργήσει και Τμήμα Ενδοοικογενειακής Βίας θα πρέπει να υπάρξει μια συνεργασία και με το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.

«Οι νταντάδες της γειτονιάς»

«Θα χρειαστεί τα επόμενα χρόνια, στο πλαίσιο της αναμόρφωσης της Λέσβου να δούμε ποιες είναι οι παρεμβάσεις που πρέπει να ληφθούν ώστε οι νέοι μας να παραμείνουν στα χωριά μας. Τα πιο βασικά είναι οι υποδομές και η πρόσβαση στην υγεία και στην παιδεία. Αυτά πρέπει να ενισχυθούν περισσότερο. Επιπλέον, η κυβέρνηση υλοποιεί μια σειρά από παρεμβάσεις που βελτιώνουν την καθημερινότητα των πολιτών», τονίζει ο κ. Πιπίνης και προσθέτει:

«Ένα από αυτά τα προγράμματα είναι οι «νταντάδες της γειτονιάς», το οποίο θα εφαρμοστεί πιλοτικά και στη Μυτιλήνη, καθώς είναι ένας από τους 61 Δήμους σε όλη την Ελλάδα όπου θα ξεκινήσει το επόμενο διάστημα. Το πρόγραμμα εμπίπτει στον άξονα δράσεων υπέρ της συμφιλίωσης οικογενειακής και επαγγελματικής ζωής, αφορά κυρίως τη φύλαξη βρεφών ηλικίας από δύο μηνών έως 2,5 ετών και προβλέπει την οικονομική ενίσχυση των εργαζομένων, κυρίως, γονέων».

To top