Σεμινάρια πρώτων βοηθειών του ΕΚΑΒ στους Lesvos Runners

Σεμινάρια πρώτων βοηθειών του ΕΚΑΒ στους Lesvos Runners

Την ευκαιρία να παρακολουθήσουν σεμινάρια πρώτων βοηθειών “ΚΑΡΠΑ” και χρήση Αυτόματου Εξωτερικού Απινιδωτή είχαν τα μέλη του Συλλόγου Δρομέων Λέσβου Lesvos Runners αλλά και όσοι βρέθηκαν στην αίθουσα εκδηλώσεων του Επιμελητηρίου Λέσβου, το Σάββατο 11 Μαρτίου απο τους εκπαιδευτές  διασώστες του ΕΚΑΒ Μυτιλήνης. Στη συνέχεια οι παρευρισκόμενοι συμμετέχοντες παρέλαβαν με ικανοποίηση τις βεβαιώσεις, δηλώνοντας φανερά την επιθυμία τους για επανάληψη του συγκεκριμένου σεμιναρίου.

Οι πρώτες βοήθειες αποτελούν γνώσεις τις οποίες κάποιος μπορεί να μη χρησιμοποιήσει ποτέ στη ζωή του αλλά στην περίπτωση που τις χρειαστεί, τότε αποτελούν γνώσεις ζωτικής σημασίας .Μία από τις πιο σημαντικές τεχνικές πρώτων βοηθειών αποτελεί η καρδιοαναπνευστική αναζωογόνηση (ΚΑΡΠΑ). Σκοπός της ΚΑΡΠΑ είναι η διατήρηση των ζωτικών σημείων μέχρι την έλευση εξειδικευμένης βοήθειας.

Η δράση έρχεται να συμπληρώσει μία από τις πολλές που έχουν πραγματοποιηθεί το τελευταίο χρονικό διάστημα γύρω από τις πρώτες βοήθειες, δίνοντας τη δυνατότητα για μία ακόμη φορά οι δημότες  να συνεχίσουν ή να ανανεώσουν τις γνώσεις τους στα θέματα αυτά υπό την διαπιστευμένη βεβαίωση του Εθνικού Κέντρου Άμεσης Βοήθειας (ΕΚΑΒ).

To top