Πορεία διαμαρτυρίας Εποχικών Πυροσβεστών στην Αθήνα

Πορεία διαμαρτυρίας Εποχικών Πυροσβεστών στην Αθήνα

Κινητοποίηση από το Πανελλήνιο Σωματείο Συμβασιούχων Πυροσβεστών (ΠΑ.Σ.ΣΥ.Π)  θα  πραγματοποιήσουν  συμβασιούχοι πυροσβέστες στην Αθήνα στις 5  Νοεμβρίου με τη συμμετοχή  και των εποχικών πυροσβεστών της Λέσβου

Στην ανακοίνωσή τους  οι Εποχικοί Πυροσβέστες αναφέρουν :

Η κλιματική αλλαγή μας δείχνει καθημερινά τα δόντια της, με πυρκαγιές, σεισμούς και πλημμύρες καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους. Οι ελλείψεις του Πυροσβεστικού Σώματος σε προσωπικό είναι μεγάλες, καθώς ο τελευταίος διαγωνισμός πρόσληψης έγινε το 2012 και έκτοτε έχουμε μόνο συνταξιοδοτήσεις, ενώ οι ανάγκες του Σώματος έχουν πάψει πια να είναι Εποχικές, σύμφωνα με δηλώσεις και της παρούσας Κυβέρνησης. Την ίδια στιγμή το εργασιακό μέλλον 2.500 Εποχικών Πυροσβεστών, είναι μετέωρο, καθώς δεν έχει αποσαφηνιστεί αν υπάρχει σχεδιασμός για απορρόφησή μας στο Πυροσβεστικό Σώμα, με καθεστώς 12μηνης εργασίας.

Για τους λόγους αυτούς, μετά από απόφαση του ΔΣ του Σωματείου μας και σε συνεννόηση με τους Τομεάρχες μας, αποφασίστηκε ομόφωνα να πραγματοποιηθεί Ένστολη Συγκέντρωση Πορεία διαμαρτυρίας, την Παρασκευή 5 Νοεμβρίου, έξω από το Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης & Πολιτικής Προστασίας, επί της Λεωφόρου Κηφισίας και ώρα 11 π.μ.

Διεκδικούμε:

  • Να λάβουμε μία σαφή και ξεκάθαρη απάντηση σχετικά με το εργασιακό μας μέλλον.
  • Δέσμευση ότι σε περίπτωση προκήρυξης, οι Εποχικοί Πυροσβέστες θα έχουν ξεκάθαρη προτεραιότητα, έναντι των υπολοίπων υποψηφίων και ότι η όποια απορρόφησή μας θα γίνει με τα ηλικιακά κριτήρια με τα οποία προσληφθήκαμε.
  • Άμεση απορρόφηση των Εποχικών Πυροσβεστών, με την πεπατημένη οδό, χωρίς προκήρυξη, με τον Ν.3938/11.
  • Δέσμευση ότι αν δεν ρυθμιστεί πρώτα το θέμα της απορρόφησης των Εποχικών Πυροσβεστών, το Πυροσβεστικό Σώμα δεν θα προβεί σε νέα προκήρυξη πρόσληψης Πυροσβεστών.
  • Δέσμευση ότι με το ξεκίνημα της νέας Αντιπυρικής Περιόδου, θα μάς χορηγηθούν δεύτερη στολή και Μέσα Ατομικής Προστασίας (ΜΑΠ) που να πληρούν τις προβλεπόμενες προδιαγραφές για το δύσκολο έργο της πυρόσβεσης που καλούμαστε να επιτελέσουμε. Η ασφάλειά μας είναι αδιαπραγμάτευτη.

Στα αιτήματά μας αυτά έχουμε την αμέριστη στήριξη και της Φυσικής μας Ηγεσίας.

Όσον αφορά τα περί του 8μηνου, τα οποία ακούγονται, είναι καλοδεχούμενα, αλλά τα θεωρούμε ημίμετρα και δεν μάς καλύπτουν. Διεκδικούμε την απορρόφησή μας από το Πυροσβεστικό Σώμα με 12μηνη εργασία. Οι συνέπειες της Κλιματικής Κρίσης αντιμετωπίζονται με προσωπικό που θα εργάζεται όλο το έτος.

Καλούμε όλα τα Μέλη μας, αλλά και κάθε Εποχικό Πυροσβέστη, να δώσει δυναμικό παρών στη συγκέντρωση, προκειμένου να διατρανώσει την αποφασιστικότητά του για τη δικαίωση των αιτημάτων μας. Όλα αυτά, μέσα σε πλαίσια ευπρεπή και κόσμια, τα οποία
αντιπροσωπεύουν εμάς τους ίδιους αλλά και τον θεσμό που εκπροσωπούμε.

Καλούμε επίσης, κάθε Πυροσβέστη, Μόνιμο, ΠΠΥ και Εθελοντή, να σταθεί στο πλευρό μας, έτσι όπως στεκόμαστε εμείς στο πλευρό τους στις πυρκαγιές, προκειμένου να δείξει εμπράκτως τη συμπαράστασή του στα αιτήματα μας.

 

To top