Παρέμβαση της αντιδημάρχου τουρισμού Αφροδίτης Βατή στην εκδήλωση του ΣΕΤΕ στη Μυτιλήνη

Παρέμβαση της αντιδημάρχου τουρισμού Αφροδίτης Βατή στην εκδήλωση του ΣΕΤΕ στη Μυτιλήνη

Ο Δήμος Δυτικής Λέσβου συμμετείχε στην εκδήλωση του ΣΕΤΕ (Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων) που πραγματοποιήθηκε στη Μυτιλήνη την περασμένη Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου, με θέμα την παρουσίαση της στρατηγικής για τον Ελληνικό Τουρισμό και των Σχεδίων Δράσης για τα νησιά του Βορείου Αιγαίου.

Η Αντιδήμαρχος Τουρισμού Αφροδίτη Βατή με δική της παρέμβαση στην εκδήλωση κατά τη συζήτηση ευρύτερων θεμάτων που απασχολούν τον τουρισμό, χαρακτήρισε τις μελέτες και το γενικότερο έργο του ΣΕΤΕ ως πραγματικά εργαλεία καθοδήγησης για την αυτοδιοίκηση, προκειμένου οι Δήμοι και οι Περιφέρειες να προχωρούν σε στοχευμένες ενέργειες και προγραμματισμό.

Ειδικότερα στην παρέμβασή της ανέδειξε τις δύο προκλήσεις της Λέσβου: «Πρώτον είμαστε ένα νησί με δυο νεοσύστατους δήμους, τον Δήμο Μυτιλήνης και τον Δήμο Δυτικής Λέσβου, αλλά αποτελούμε έναν ενιαίο τουριστικό προορισμό, που έχει ανάγκη από ένα κοινό μήνυμα, ένα κοινό σχέδιο δράσης και ανάπτυξης. Εάν λοιπόν καταβάλλουμε από κοινού στρατηγικές που θα έχουν όφελος για όλο το νησί, θα καταφέρουμε να έχουμε πολλαπλασιαστικά οφέλη…», είπε χαρακτηριστικά η κα Βατή και στη συνέχεια αναφέρθηκε στη δεύτερη πρόκληση που αντιμετωπίζουμε και δεν είναι άλλη από τη σύγχυση που υπάρχει σε ότι αφορά στο όνομα του νησιού μας:

«Πρέπει να τονίσουμε πως είμαστε η Λέσβος. Η ολική εμπειρία του επισκέπτη είναι άμεσα συνδεδεμένη με τις υποδομές του νησιού μας, τις υπηρεσίες που προσφέρονται, και από την ποιότητα της εκπαίδευσης και της παιδείας του κάθε ανθρώπου με τον οποίο έρχεται σε επαφή. Ενώ η υπόλοιπη Ελλάδα ξεκινάει ήδη από ένα επίπεδο πολύ πιο πάνω από τη Λέσβο, εμείς καλούμαστε να βρούμε λύσεις για ζητήματα που θεωρούνται αυτονόητα και ταυτόχρονα να αποβάλλουμε τα επιπλέον βαρίδια που συσχετίζονται από τις επανωτές κρίσεις που χτύπησαν τον τουριστικό κλάδο της Λέσβου όπως η μεταναστευτική κρίση, η χρεοκοπία της Thomas Cook και ο κορονοϊός. Στόχος μας είναι να ανοίξουν ξανά οι κλειστοί πολιτιστικοί και αθλητικοί χώροι και να γίνουν νέες υποδομές, να αντιμετωπίσουμε την ανάγκη της προσβασιμότητας για όλους, να γίνει η ψηφιοποίηση του προορισμού μας ώστε να προβληθεί παγκοσμίως, και πάνω απ’ όλα να παίρνουμε αποφάσεις με γνώμονα τον επισκέπτη μας και τη βιωσιμότητα των επιχειρήσεων. Αυτό μπορεί να επιτευχθεί όμως μόνο μέσα από την συνεργασία μεταξύ του δημοσίου και του ιδιωτικού τομέα. Να ξέρετε, προέρχομαι από τον χώρο των ξενοδόχων και πρώτη φορά ασχολούμαι με την τοπική αυτοδιοίκηση. Αυτό που θα ήθελα να επισημάνω είναι ότι καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε τα προβλήματα που προκύπτουν στον ιδιωτικό τομέα που μεταβάλλονται και τρέχουν με υπερβολικά γρήγορους ρυθμούς, χρησιμοποιώντας όμως διαδικασίες και ταχύτητες του δημοσίου τομέα. Στόχος μας θα πρέπει να είναι να μειωθεί αυτός ο χρόνος αντίδρασης του δημοσίου ώστε να φτάσουμε σε χρόνο άμεσης ανταπόκρισης που απαιτείται για την άμεση εξυπηρέτηση πελατών».

Τέλος, στην παρέμβασή της, η Αντιδήμαρχος Τουρισμού στην εκδήλωση του ΣΕΤΕ, ανακοίνωσε στο πλαίσιο της ανάγκης ψηφιακής αναβάθμισης και της δημιουργίας περιεχομένου, τη δημιουργία μίας ιστοσελίδας εκ μέρους του Δήμου (σ.σ. με τη βοήθεια πολλών φορέων, επιχειρηματικών και υπηρεσιών), που αφορά ολόκληρο το νησί, που προβάλλει τις εναλλακτικές και ξεχωριστές εμπειρίες και πολλά άλλα που θα παρουσιαστούν αναλυτικά τις επόμενες ημέρες.

 

To top