Βραβεύθηκε το Πανεπιστήμιο Αιγαίου από το Center of Language Education and Cooperation

Βραβεύθηκε το Πανεπιστήμιο Αιγαίου από το Center of Language Education and Cooperation

Επίσημη τελετή βράβευσης του Πανεπιστημίου Αιγαίου από το Center of Language Education and Cooperation (CLEC) για το πρότυπο πρόγραμμα της από απόσταση διδασκαλίας της Κινεζικής γλώσσας, πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 21 Φεβρουαρίου 2023.

Η Πρυτάνισσα, Καθ. Χρυσή Βιτσιλάκη, αναφέρθηκε στη βράβευση του Πανεπιστημίου Αιγαίου για το καινοτόμο πρόγραμμα «Online Chinese Classroom», το οποίο αξιοποιείται πλέον παγκοσμίως, παρέχοντας μια πρωτοπόρα προσέγγιση εκμάθησης της Κινεζικής Γλώσσας.

Η Πρυτάνισσα χαρακτηριστικά δήλωσε: «…Για τη νέα γενιά της Κίνας και της Ελλάδας, η εκμάθηση της γλώσσας και του πολιτισμού της άλλης χώρας είναι καθοριστική για την εδραίωση της φιλίας και του δεσμού μεταξύ των δύο χωρών. Το μέλλον αυτής της συνεργασίας λοιπόν απλώνεται μπροστά μας με αισιοδοξία. Παραμένει μόνο να αδράξουμε τις ευκαιρίες που μας παρουσιάζονται και να συνεχίζουμε να χτίζουμε και να δημιουργούμε τις προϋποθέσεις για ένα λαμπρότερο μέλλον για εμάς και για τις επόμενες γενιές των χωρών μας».

Η Αντιπρόεδρος της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας μίλησε με θερμά λόγια για τις σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών και βέβαια, την αγαστή συνεργασία με το Παν/μιο Αιγαίου, ενώ ανακοίνωσε ότι η κινεζική κυβέρνηση, στο πλαίσιο του προγράμματος, θα δωρίσει εξοπλισμό, βιβλία, υποτροφίες και προσκλήσεις για μετάβαση στην Κίνα, φοιτητών και φοιτητριών που παρακολουθούν το πρόγραμμα.
Συγκεκριμένα δήλωσε ότι: «…Με μεγάλη χαρά παρευρίσκομαι εδώ εκ μέρους της κινεζικής κυβέρνησης και θα ήθελα να σας συγχαρώ για το πρόγραμμα της εκμάθησης της κινεζικής γλώσσας. Η Κίνα και η Ελλάδα είναι εκπρόσωποι δύο μεγάλων πολιτισμών της Ανατολής και της Δύσης. Οι πολιτισμοί μας, άνθισαν ταυτόχρονα στα δύο άκρα της ευρασιατικής περιοχής. Η γλώσσα είναι η επιτομή ενός πολιτισμού κι επίσης το καλύτερο κριτήριο για να αντιλαμβανόμαστε μια χώρα ως μια από τις παλαιότερες και πιο όμορφες γλώσσες στον κόσμο. Σήμερα όλο και περισσότεροι άνθρωποι από όλο τον κόσμο, μαθαίνουν την κινεζική γλώσσα για ακαδημαϊκούς λόγους και όχι μόνον. Πάνω από 180 χώρες διδάσκουν κινέζικα σε όλες τις βαθμίδες, ενώ πάνω από 30 εκ. άτομα μαθαίνουν αυτή την γλώσσα. Το πρόγραμμα του Παν/μίου Αιγαίου είναι πολύ σημαντικό. Όλα ξεκίνησαν διαδικτυακά το 2020 με μαθήματα κινεζικής γλώσσας σε 3000 φοιτητές/τριες. Μετά το Παν/μιο Αιγαίου ακολούθησαν 20 παρόμοιες διαδικτυακές τάξεις σε 16 χώρες, συμπεριλαμβανομένου του Ηνωμένου Βασιλείου και της Γαλλίας. Είναι ένα καινοτόμο έργο και σημαντική επιλογή για την εκμάθηση της κινεζικής γλώσσας. Η γλώσσα είναι μια σημαντική γέφυρα για την προώθηση των μεταξύ μας σχέσεων κι ελπίζω οι Έλληνες φίλοι, να συνεχίσουν να υποστηρίζουν τη συνεργασία μας, και να ενθαρρύνουν την εκμάθηση της κινεζικής γλώσσας –με διάφορα μέσα…».

Στο κλείσιμο της εκδήλωσης, πραγματοποιήθηκε η τελετή βράβευσης του Πανεπιστημίου Αιγαίου.

To top