Διήμερες δράσεις σε Μόλυβο και Πέτρα μέσω του προγράμματος “Φυσικό Περιβάλλον και καινοτόμες δράσεις”

Διήμερες δράσεις σε Μόλυβο και Πέτρα μέσω του προγράμματος “Φυσικό  Περιβάλλον και καινοτόμες δράσεις”

Διήμερες Δράσεις στο πλαίσιο του έργου: «Αξιοποίηση και Ανάδειξη του Φυσικού Πλούτου μέσω της Χρήσης Ψηφιακών Εφαρμογών: Η περίπτωση του Μολύβου και της Πέτρας του Δήμου Δυτικής Λέσβου» διοργανώνει ο  Φορέας Τουρισμού Μολύβου και το Τμήμα Περιβάλλοντος του Πανεπιστήμιου Αιγαίου στις 4 και 5 Μαρτίου 2023. Η ημερίδα υλοποιείται στο πλαίσιο του χρηματοδοτικού προγράμματος «ΦΥΣΙΚΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ & ΚΑΙΝΟΤΟΜΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ 2020» του Πράσινου Ταμείου.

 

Συγκεκριμένα το Σάββατο 4 Μαρτίου στον Πολυχώρο Πολιτισμού “Δεσμός”  18:30-21:00 θα πραγματοποιηθεί Ημερίδα ενημέρωσης του ευρύ κοινού με θέμα την παρουσίαση της Ψηφιακής Εφαρμογής “Hiking on Lesvos” – The Other Aegean Trails και των πεπραγμένων του έργου και την Κυριακή 5 Μαρτίου 10:00-13:00 θα πραγματοποιηθεί η δράση «Διαδραστικές Περιπατητικές Διαδρομές» με κύριο σκοπό την εξοικείωση και μελών της τοπικής κοινωνίας του Μολύβου και της Πέτρας με την Ψηφιακή Εφαρμογή στο πεδίο. Το σημείο εκκίνησης θα είναι έναντι του Δημοτικού Σχολείου της Πέτρας με κατεύθυνση την Αγία Φωτιά, Λυγώνα, προς Βαφειό, Άγιο Δημήτριο (Μοναστηρέλια), Λυγώνα, Πετρί και επιστροφή μέσου του δρόμου στο σημείο εκκίνησης.

 

Πρόγραμμα Ημερίδας:

Νικόλαος Μόλβαλης, Πρόεδρος Φορέα Τουρισμού Μολύβου, Συντονιστής Έργου.
Χαιρετισμός – σύντομη αναφορά στο έργο του Φορέα.

Βατή Αφροδίτη, Αντιδήμαρχος Τουρισμού Δήμου Δυτικής Λέσβου.

Χαιρετισμός -σύντομη αναφορά για την ανάδειξη των μονοπατιών στην Δυτική Λέσβο.

Αναστάσιος Περιμένης, Διευθυντής της Εταιρείας Τοπικής Ανάπτυξης Λέσβου

Το δίκτυο περιπατητικών διαδρομών στην Λέσβο.

Νίκος Ζούρος, Διευθυντής Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου.

Η ανάδειξη των γεωλογικών χαρακτηριστικών της Λέσβου.

Τάσος Αναστασίου, Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου Διεύθυνση Τουρισμού, Αθλητισμού, Πολιτισμού, Δια Βίου Μάθησης & Απασχόλησης Κυκλάδων – Τμήμα Αθλητισμού και Πολιτισμού.

Προβλήματα, απειλές και πλαίσιο προστασίας των περιηγητικών διαδρομών.

Όλγα Καραγιάννη, Συντονίστρια εγχειρήματος Andros Routes – PhD στο πεδίο του βιώσιμου τουρισμού, Πανεπιστήμιο Αιγαίου.

Η ανάδειξη της Άνδρου σε διεθνή πεζοπορικό προορισμό, μέσα από τη φροντίδα και ανάδειξη των πεζοπορικών της διαδρομών : Το εγχείρημα Andros Routes.

Ομάδα Έργου Σύμπραξης –Ομιλητές – Κωνσταντίνος Ευαγγελινός, Κορίνα Μπερτόλη, Φανούριος – Νικόλαος Σακελλαράκης, Χαρίκλεια Παπάζογλου.

H Πρώτη Ψηφιακή Διαδραστική Εφαρμογή –Hiking on Lesvos “The Other Aegean” – Περιπατητικών Διαδρομών της Βορειοδυτικής Λέσβου.

 

H συμμετοχή στην Ημερίδα  και στην περιπατητική δράση είναι ελεύθερη για το κοινό.

 

 

 

To top