Ενισχύεται το Λιμενικό για την προστασία των θαλασσίων συνόρων- Αγορά 50 νέων σκαφών

Ενισχύεται το Λιμενικό για την προστασία των θαλασσίων συνόρων- Αγορά 50 νέων σκαφών

Στην διάθεση χρηματοδότησης ύψους 105.500.000 € με σκοπό την απόκτηση 50 νέων σκαφών, από το Λιμενικό Σώμα – Ελληνική Ακτοφυλακή, προχώρησε η Ειδική Υπηρεσία Συντονισμού και Διαχείρισης Προγραμμάτων Μετανάστευσης και Εσωτερικών Υποθέσεων (ΕΥΣΥΔ ΜΕΥ) του Υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου, μέσω των Ταμείων Μετανάστευσης και Εσωτερικών Υποθέσεων (ΤΑΜΕΥ) της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Συγκεκριμένα, η ΕΥΣΥΔ ΜΕΥ, με πρόσκληση που εξέδωσε (ΑΔΑ: ΨΣΒ246ΜΔΨΟ-ΕΩ7), με τίτλο «Προμήθεια ταχύπλοων περιπολικών πλοίων και σκαφών Λ.Σ. – ΕΛ.ΑΚΤ.» καλεί το Λιμενικό Σώμα – Ελληνική Ακτοφυλακή προκειμένου να υποβάλει Πρόταση για ένταξη στο πρόγραμμα του «Μέσου Χρηματοδοτικής Στήριξης για τη Διαχείριση των Συνόρων και την Πολιτική Θεωρήσεων του Ταμείου για την Ολοκληρωμένη Διαχείριση των Συνόρων της προγραμματικής περιόδου 2021-2027».

Μέσω της δράσης αυτής, θα ενισχυθεί η επιχειρησιακή ικανότητα του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, η οποία θα συμβάλει στον έλεγχο και την παρακολούθηση των παράνομων μεταναστευτικών ροών, την προστασία της ανθρώπινης ζωής και την καταπολέμηση της εγκληματικότητας στα θαλάσσια σύνορα.

Στόχος της εν λόγω δράσης είναι η προμήθεια :

Δύο (2) παράκτιων περιπολικών σκαφών άνω των 30 μέτρων
Πέντε (5) ταχύπλοων περιπολικών σκαφών άνω των 17,5 μέτρων
Δύο (2) σκαφών ειδικών επιχειρήσεων – νηοψιών της Μονάδας Υποβρυχίων Αποστολών
Έντεκα (11) ταχύπλοων περιπολικών σκαφών έως 13 μέτρων, με υγειονομικό εξοπλισμό για μεταφορά ασθενών / τραυματιών
Δέκα (10) καταδιωκτικών περιπολικών σκαφών άνω των 18 μέτρων
Είκοσι (20) ταχύπλοων περιπολικών σκαφών έως 13 μέτρων

To top