Δήλωση του υποψήφιου Βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρη Μοιρασγεντή

Δήλωση του υποψήφιου Βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρη Μοιρασγεντή

Σε γραπτή δήλωσή του ο δικηγόρος Δημήτρης Μοιρασγεντής αναφέρθηκε στην υποψηφιότητά του με το βουλευτικό ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ.«Μου δίδεται έτσι η δυνατότητα, να συμβάλλω κι εγώ με όλες τις δυνάμεις μου, στην προσπάθεια για πολιτική αλλαγή που τόσο ανάγκη έχει η χώρα», αναφέρει μεταξύ άλλων. 

Στις επερχόμενες Βουλευτικές εκλογές, θα κληθούμε άπαντες να αποφασίσουμε εάν η χώρα θα συνεχίσει να βρίσκεται στο καταστροφικό σπιράλ, στο οποίο έχει τεθεί από τον Ιούλιο του 2019 κι έπειτα ή αν θα επανέλθει στο δρόμο της ανάπτυξης, της κοινωνικής αλληλεγγύης, της Δικαιοσύνης και της Δημοκρατίας.

Μετά από 3 ½ χρόνια διακυβέρνησης Μητσοτάκη, το έλλειμα Δημοκρατίας και Δικαιοσύνης στην χώρα είναι πιο έντονο από την Μεταπολίτευση κι έπειτα, ενώ η πρωτοφανής ακρίβεια στραγγαλίζει οικονομικά τα λαϊκά νοικοκυριά και οι κάθε λογής «Πάτσηδες», απειλούν να υφαρπάξουν τις περιουσίες εκατοντάδων χιλιάδων δανειοληπτών, υπό τις ευλογίες του Αρείου Πάγου. Οι κάτοικοι της Λέσβου, της Λήμνου και του Αγίου Ευστρατίου, είδαμε τα 3 ½ αυτά χρόνια στα νησιά μας, να υποβαθμίζονται τα Νοσοκομεία και τα Κέντρα Υγείας, να αδειάζουν οι Πανεπιστημιακές Σχολές, χάρη στην ελάχιστη βάση εισαγωγής της κ. Κεραμέως, να απαξιώνεται το Μεταφορικό Ισοδύναμοκαι τα ΜΑΤ να αποβιβάζονται ως στρατός κατοχής και να ξυλοκοπούν όσους αντιδρούσαν στην κατασκευή της υπερδομής – τέρατος μέσα στη δασική έκταση της Βάστριας.

Απέναντι σε όλα αυτά, ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ έχει να αντιπαρατάξει ένα πλήρες και κοστολογημένο πρόγραμμα για τον περιορισμό της ακρίβειας και της αισχροκέρδιας των παρόχων ηλεκτρικής ενέργειας, την επανακρατικοποίηση της ΔΕΗ, την αύξηση του κατώτατου μισθού, την επαναφορά της 13ης σύνταξης,δικαιότερη φορολογία για μισθωτούς, συνταξιούχους, εμπόρους και ελεύθερους επαγγελματίες, την αναβάθμιση και στελέχωση Νοσοκομείων και Κέντρων Υγείας, ενίσχυση της δημόσιας Παιδείας, προστασία των ευάλωτων οικονομικά και κοινωνικά ομάδων, ενίσχυση των αγροτών, των εγχώριων βιομηχανιών και μικρών επιχειρήσεων. Και κυρίως ένα Δημοκρατικό Κράτος, με Δικαιοσύνη Παντού.

Για την υλοποίηση των ανωτέρω απαιτείται να προκύψει από την κάλπη της απλής αναλογικής, μια ισχυρή δημοκρατική και προοδευτική κυβέρνηση με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, η οποία θα αναλάβει να επαναφέρει τη χώρα στο δρόμο της ανάπτυξης, της προόδου, να αποκαταστήσει το έλλειμα Δημοκρατίας και να την τραυματισμένη αξιοπρέπεια της Δικαιοσύνης.

Σε αυτό το πλαίσιο, είναι ιδιαίτερη τιμή για εμένα, η πρόταση του Προέδρου Αλέξη Τσίπρα και της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, να με περιλάβουν στις προτάσεις τους να συμμετέχω στο ψηφοδέλτιο του νομού μας για τις κρίσιμες προσεχείςΒουλευτικές εκλογές, για την οποία και τους ευχαριστώ, όπως ευχαριστώ και όλα τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, που πρότειναν και στήριξαν τη συμμετοχή μου στο ψηφοδέλτιο του νομού μαςότι η επί 17 συνεχή έτη άσκηση μάχιμης δικηγορίας, η συμμετοχή μου στο Διοικητικό Συμβούλιο του Δικηγορικού Συλλόγου και το ενδιαφέρον που πάντα είχα για την κοινωνική και οικονομική ζωή του τόπου μου, είναι εφόδια χρήσιμα, που θα μου επιτρέψουν να είμαι χρήσιμος για τους συμπολίτες και τον τόπο μου.

Αυτόν τον αγώνα για Δικαιοσύνη και Δημοκρατία Παντού, τον αγώνα για το μέλλον των νησιών μας, για εμάς και τα παιδιά μας, σας καλώ να τον δώσουμε μαζί.-

To top