Χωρίς δάσκαλο οι μαθητές της Ε’ τάξης του 1ου Δημοτικού Σχολείου Πλωμαρίου

Χωρίς δάσκαλο οι μαθητές της Ε’ τάξης του 1ου Δημοτικού Σχολείου Πλωμαρίου

Την έντονη διαμαρτυρία τους εκφράζει ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων  του 1ου Δημοτικού σχολείου Πλωμαρίου καθώς μαθητές της  Ε’ τάξης του 1ου Δημοτικού Σχολείου Πλωμαρίου,  έχουν μείνει χωρίς δάσκαλο, αφού ο εκπαιδευτικός που είχε τοποθετηθεί απουσιάζει σε δικαιολογημένη άδεια- χωρίς να έχει καλυφθεί το κενό-  και εδώ και ενάμιση μήνα τα παιδιά παραμένουν στο σπίτι!

Ακολουθεί επιστολή τους προς τους αρμόδιους φορείς  ζητώντας να λυθεί άμεσα το πρόβλημα:

Η Πρόεδρος Δ.Σ Συλλόγου Γονέων και κηδεμόνων του 1ου Δημοτικού σχολείου Πλωμαριου και όλοι οι γονείς ή κηδεμόνες των μαθητών και μαθητριών Ε’ τάξης του 1ου Δημοτικού Σχολείου Πλωμαριου Λέσβου. Διαμαρτυρόμαστε έντονα για την απαράδεκτη κατάσταση που επικρατεί στο σχολείο μας σχετικά με την απουσία του εκπαιδευτικού της Ε’ τάξης και την παραμονή των παιδιών στο σπίτι.
Ενώ είχε τοποθετηθεί εκπαιδευτικός για την ανωτέρω τάξη, και μετά από τις απαραίτητες ενέργειες του Διευθυντή μας του 1ου Δημοτικού σχολειού Πλωμαριου ο εκπαιδευτικός της Ε’ τάξης απουσιάζει με δικαιολογημένη άδεια από τις αρχές Ιανουαρίου . Ως εκ τούτου ήδη από 9 /1/ 2023 οι αρμόδιοι φορείς γνώριζαν τα υπάρχοντα κενά, και παρόλα αυτά, μέχρι την έναρξη των μαθημάτων αλλά και μέχρι σήμερα 1 ½ μήνα μετά η ανωτέρω θέση παραμένει κενή, με αποτέλεσμα τα παιδιά μας να παραμένουν στο σπίτι.

Μετά από επικοινωνία που είχαμε με τον Διευθυντή της Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης του Ν. Λέσβου, αλλά και με την Διευθύντρια Περιφερειακής Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Βορείου Αιγαίου δεν έχουν προβεί στην αντικατάσταση του εκπαιδευτικού. Μας είχαν ενημερώσει ότι την Δευτέρα στις 6/2/23 άνοιξε η πλατφόρμα του Υπουργείου Παιδείας για τις προσλήψεις αναπληρωτών Β’ φάσης όπου και δηλώθηκαν 3 κενές θέσεις για το νησί της Λέσβου και έκλεισε η πλατφόρμα εντος 2 ημερών . Οι απαντήσεις που πήραμε από τους παραπάνω αρμόδιους στις 7/2/23 ήταν ότι υπάρχουν 3 κενές θέσεις στη Λέσβο και θα επιστρέψουν από μακροχρόνια άδεια στις 23/2/23 μόνο 2 εκπαιδευτικοί αφήνοντας πάλι το ενδεχόμενο να μείνει ακάλυπτη η θέση του εκπαιδευτικού του 1ου Δημοτικού Σχολείου Πλωμαριου .

Εκτός από την ύπαρξη του τεραστίου αυτού προβλήματος τα παιδιά μες έτυχαν και:
1ον Την άμεση μεταφορά της σχολικής μονάδας και των μαθητών από τα κοντέινερ που στεγάζονταν οι μαθητές τα τελευταία 5 χρόνια, μετά τον μεγάλο σεισμό του έτους 2017 στο σεισμόπληκτο αλλά πλέον επισκευασμένο σχολειό και παράλληλα των 3 ετών του Κορωναιού του 2020 , 2021 και του 2022 και των τεράστιων δυσκολιών μάθησης μέσω τις διαδικτυακής πλατφόρμας webex και της κακής συνδεσιμότητας, όλα αυτά ανάγκασαν να μείνουν οι μαθητές πίσω στην διδακτέα ύλη λαμβάνοντας υπ’οψιν και τη ψυχολογική αναταραχή τους .
2ον Η επί μακρόν παραμονή των παιδιών στο σπίτι δημιουργεί σοβαρότατα προβλήματα και τα αποκόπτει από το σχολικό περιβάλλον και τα οφέλη που αυτό προσφέρει (συνεργασία, συμμετοχή, πειθαρχία, μάθηση, συνέπεια, οργανοτικότητα κλπ)

3ον Δημιουργεί σοβαρότατα προβλήματα στους γονείς, και ειδικά η πληθώρα των εργαζόμενων γονέων και κηδεμόνων σε επιχειρήσεις αλλά και αγροτικές εργασίες στην περιοχή του Πλωμαριου , καθώς οι τελευταίοι είτε οφείλουν να παραμένουν στο σπίτι για την επίβλεψη των παιδιών, είτε αναγκάζονται να προσλαμβάνουν προσωπικό για την φύλαξη τους, με τις όποιες αρνητικές οικονομικές συνέπειες που θα μπορούσαν να αποφύγουν.

Θα μπορούσε να εξευρεθεί συμβιβαστική λύση, με προσωρινή κάλυψη των κενών θέσεων από εκπαιδευτικούς ολοημέρου, ή τμημάτων υποδοχής κλπ. που έχουν ήδη τοποθετηθεί σε σχολεία.
Τα παιδιά μας έχουν τα ίδια δικαιώματα με όλα τα παιδιά-μαθητές της Ελληνικής επικράτειας γι’αυτο απαιτούμε και παρακαλούμε από τις αρμόδιες Αρχές να σταθούν στο ύψος των θέσεων τους και των περιστάσεων.
ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ
ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΟΜΑΣΤΕ ΕΝΤΟΝΩΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΑΡΧΟΥΣΑ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΜΕΣΗ ΤΗΝ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ Ε’ ΤΑΞΗ ΤΟΥ 1ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΠΛΩΜΑΡΙΟΥ, ΩΣΤΕ ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΝΑ ΕΠΑΝΕΛΘΟΥΝ ΣΤΙΣ ΤΑΞΕΙΣ.

To top