2ο Βραβείο στην ταινία “Νόστιμη Γή” του 3ου Δημοτικού Σχολείο Πλωμαρίου Λέσβου

2ο Βραβείο στην ταινία “Νόστιμη Γή” του 3ου Δημοτικού Σχολείο Πλωμαρίου Λέσβου

Το 2ο βραβείο απέσπασε η ταινία ” Νόστιμη Γή” του 3ου Δημοτικού Σχολείο Πλωμαρίου Λέσβου στο 25° Φεστιβάλ παιδικού και εφηβικού κινηματογράφου Ολυμπίας, στο διαγωνιστικό τμήμα «Camera Zizanio» για παιδιά ηλικίας ως 12 ετών.

Η ταινία γυρίστηκε το σχολικό έτος 2021-2022 από τους μαθητές της Ε’ Δημοτικού με τη δασκάλα τους κα. Κουφούδη Στέλλα και με την καθοδήγηση του σκηνοθέτη κ. Ν. Αναγνωστόπουλου στα πλαίσια του εκπαιδευτικού προγράμματος«ΕνCINEσθηση» υπό την αιγίδα και την υποστήριξη του ΥΠΠΟΑ.

Στην ταινία που διακρίθηκε, τα παιδιά μιλούν για την καταγωγή τη δική τους, των γονιών τους και των παππούδων τους. Είναι χαρούμενα γι’αυτή και την περιγράφουν σαν να είναι ένα στολίδι στο λαιμό τους. Παράλληλα παίρνουν συνέντευξη για το ίδιο θέμα και από ενήλικες, οι οποίοι μιλούν για την γενέθλια γη τους, τη γη των παιδικών τους χρόνων.

Ο λόγος τους αβίαστα αναβλύζει από τα βάθη της ψυχής τους και μας μεταφέρει σε διάφορες χώρες ,όπου παρέα με άλλα παιδιά διαφορετικής θρησκείας και διαφορετικού χρώματος παίζουν ξέγνοιαστα, απολαμβάνουν τη φύση και … δοκιμάζουν τη «Νόστιμη Γη»

Οι μαθητές του σχολείου είχαν την ευκαιρία να συμμετάσχουν στα πενθήμερα εργαστήρια δημιουργώντας τις δικές τους ταινίες μικρού μήκους, ενώ παράλληλα τα βράδια η αυλή του σχολείου μετατρεπόταν σε θερινό κινηματογράφο προβάλλοντας βραβευμένες ταινίες από την -μοναδική του είδους στην Ελλάδα- Παιδική και Νεανική Ταινιοθήκη του Νεανικού Πλάνου.

To top