Ρεκόρ επισκέψεων στο Μουσείο Ούζου στο Πλωμάρι

Ρεκόρ επισκέψεων στο Μουσείο Ούζου στο Πλωμάρι

Στις παρυφές του Πλωμαρίου, τον καταπράσινο οικισμό της Λέσβου, μέσα σ’ έναν πανέμορφο ελαιώνα, βρίσκονται οι εγκαταστάσεις της αποσταγματοποιίας όπου παράγεται το Ούζο Πλωμαρίου Ισιδώρου Αρβανίτου, καθώς και το Μουσείο Ούζου «Ο Κόσμος του Ούζου», ένας χώρος γεμάτος μυστικά και αρώματα, που μας προσκαλεί να ανακαλύψουμε! Tο μουσείο, που είναι αφιερωμένο στο εθνικό μας απόσταγμα, άνοιξε τις πύλες του στο ευρύ κοινό με επισκέψεις χωρίς τους περιορισμούς των προηγούμενων χρόνων. Τον περασμένο Ιούλιο και Αύγουστο το Μουσείο δέχθηκε πάνω από 3000 επισκέπτες, αριθμό ρεκόρ με βάση τα μέχρι τώρα δεδομένα.

Με ξεναγήσεις στο εσωτερικό και στο εξωτερικό χώρο του αποστακτηρίου, ο Κόσμος του Ούζου υποδέχτηκε τον περασμένο Ιούλιο – Αύγουστο πάνω από 3.000 επισκέπτες, αριθμός ρεκόρ για το μουσείο. Η φήμη του Μουσείου φαίνεται να έχει ταξιδέψει σε όλο τον κόσμο, μαζί με το πλέον εθνικό χαρακτηριστικό μας απόσταγμα, καθώς περισσότεροι από το 50% των επισκεπτών κατέφθασαν από χώρες του εξωτερικού (Γερμανία, Ολλανδία, Ισραήλ, ΗΠΑ Τουρκία, κ.α.) Μεταξύ των επισκεπτών ήταν Έλληνες και ξένοι δημοσιογράφοι αλλά και youtubers που πραγματοποίησαν αφιερώματα τόσο για τη Λέσβο όσο και για το Πλωμάρι, και φυσικά ο «Κόσμος του Ούζου» δεν θα μπορούσε να απουσιάζει καθώς αποτελεί στολίδι του οικισμού.
Ο «Κόσμος του Ούζου», είναι ένα Μουσείο υψηλών προδιαγραφών καθώς προσφέρει στους επισκέπτες τη δυνατότητα να βιώσουν ένα ταξίδι αισθήσεων στην παράδοση, με συνοδοιπόρο αντικείμενα που χρησιμοποιούνταν παλαιότερα κατά τη διάρκεια της απόσταξης όπως παλιοί άμβυκες, δοχεία συλλογής αποστάγματος, ταπωτικά και μηχανήματα επικόλλησης. Επίσης, μπορούν να παρακολουθήσουν όλη την παραγωγική διαδικασία από τον χώρο της απόσταξης μέχρι και την εμφιάλωσή του. Γνωρίζουν από κοντά τα συστατικά, τα βότανα και τους καρπούς όπως τον γλυκάνισο, το βασικό συστατικό του Ούζου Πλωμαρίου που καλλιεργείται στα ιδιόκτητα κτήματα της αποσταγματοποιίας και φυσικά, γεύονται το εκλεκτό, από 100% διπλή απόσταξη Ούζο Πλωμαρίου – μαθαίνοντας για τον ιδανικό τρόπο σερβιρίσματος. Επιπλέον, οι επισκέπτες γνωρίζουν την ιστορία του Ούζου και ακολουθούν βήμα-βήμα τα χνάρια του ιδρυτή, Ισίδωρου Αρβανίτη, στην προσπάθειά του να δημιουργήσει την τέλεια ισορροπία που αναζητούσε. Χάρη στην εκπληκτική εμπειρία που προσφέρει το Μουσείο, κατέκτησε και το 2022 το βραβείο Travellers’ Choice 2022 που προήλθε από τις θετικές κριτικές και βαθμολογίες στην πλατφόρμα του Tripadvisor.
Το Ούζο Πλωμαρίου Ισιδώρου Αρβανίτου έχει περάσει πλέον τα σύνορα της χώρας μας και μαγεύει κοινό ανά τα μήκη και πλάτη της γης, προάγοντας την ελληνική παράδοση. Έτσι, τη χρονιά που πέρασε, το Μουσείο «ταξίδεψε» και αυτό με τη σειρά του μέχρι το Ισραήλ μεταφέροντας την ελληνική παράδοση και την πολιτιστική μας κληρονομιά, μέσω του site «Virtual Tour: Dejavu», στα πλαίσια αφιερώματος για τη Λέσβο.
Μετά από μια χρονιά γεμάτη αρώματα και συναισθήματα, οι άνθρωποι του Μουσείου εύχονται μια Καλή Χρονιά.
Ραντεβού στον Κόσμο του Ούζου!

To top