Διαμαρτυρία στο Λύκειο Παμφίλων για την απόφαση συγχώνευσης τμημάτων της Α’ Λυκείου

Διαμαρτυρία στο Λύκειο Παμφίλων για την απόφαση  συγχώνευσης τμημάτων της Α’ Λυκείου

Αποχή και διαμαρτυρία πραγματοποίησαν το πρωί της Δευτέρας μαθητές και μαθήτριες της Α’ τάξης του Λυκείου Παμφίλων αντιδρώντας σε απόφαση για συγχώνευση των δυο τμημάτων σε ένα με συνολικά  26 μαθητές. Επί τόπου βρέθηκε και η βουλευτής του ΚΚΕ Μαρία Κομνηνάκα.

Ο  Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου έχει στείλει επιστολή διαμαρτυρίας για το θέμα στην Υπουργό Παιδείας.

«…Ενώ η σχολική χρονιά ξεκίνησε με τη λειτουργία των δυο τμημάτων με απόφαση της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης καλούνται οι μαθητές από τη Δευτέρα 18/10/2021 να συνωστιστούν σε μια αίθουσα τη δεδομένη στιγμή που οι ειδικοί επιστήμονες προειδοποιούν για έναν εξαιρετικά δύσκολο χειμώνα λόγω πανδημίας και συστήνουν αποστάσεις για την αποφυγή διασποράς του κορονοϊου.»

Και συνεχίζει σε άλλο σημείο  «στο συγκεκριμένο τμήμα φοιτούν τέσσερις μαθητές με μαθησιακές δυσκολίες αλλά και μια μαθήτρια με ειδικές ανάγκες η οποία συνοδεύεται από ειδική καθηγήτρια. Όλα τα παραπάνω καθιστούν την απόφαση συνένωσης των δυο τμημάτων απαράδεκτη και αντιφατική σε σχέση με την  επιδίωξη εκ μέρους του υπουργείου των κατάλληλων υγειονομικών συνθηκών σε όλες τις σχολικές μονάδες».

Ο Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Λέσβου Τίμος Θεοφανέλλης, μιλώντας στον “Αίολο”, επισήμανε σχετικά με αυτό, πως ήδη υπάρχουν 16 τμήματα στη Λέσβο με πάνω από 26 παιδιά.

Αξίζει να σημειωθεί πως συνολικά οι συγχωνεύσεις τμημάτων που έγιναν στο νησί μας, αφορούν το Γυμνάσιο Αγίας Παρασκευής, δύο τάξεις ΕΠΑΛ που συγχωνεύτηκαν για τα μαθήματα γενικής παιδείας, και το Λύκειο Παμφίλων.

To top