Μ.Κομνηνάκα: «Συγκινητική η ανταπόκριση της Λέσβου στο κάλεσμα για βοήθεια σε Τουρκία και Συρία»

Μ.Κομνηνάκα: «Συγκινητική η ανταπόκριση της Λέσβου στο κάλεσμα για βοήθεια σε Τουρκία και Συρία»

«Την πραγματική δύναμη την έχουν οι λαοί και γίνεται πιο δυνατή όταν ο ένας στέκεται δίπλα στον άλλο» τονίζει σε γραπτή δήλωσή της η βουλευτής Λέσβου του ΚΚΕ Μαρία Κομνηνάκα σχολιάζοντας την συγκινητική ανταπόκριση του κόσμου στο κάλεσμα για βοήθεια στους σεισμόπληκτους της Τουρκίας και της Συρίας.

Η μεγάλη ανταπόκριση και από το λαό της Λέσβου στα καλέσματα του Εργατικού Κέντρου και των άλλων μαζικών φορέων για έμπρακτη αλληλεγγύη προς τους δοκιμαζόμενους γείτονες λαούς της Τουρκίας και της Συρίας είναι ιδιαίτερα συγκινητική και ελπιδοφορα. Για άλλη μια φορά παίρνει σάρκα και οστά το σύνθημα «Μόνο ο λαός μπορεί να σώσει το λαό».

Αυτή η συγκινητική ανταπόκριση του λεσβιακού λαού χρειάζεται να πάρει ακόμα πιο μαζικά χαρακτηριστικά, να δυναμώσει η βοήθεια με κάθε τρόπο στους γείτονες λαούς, αποδεικνύοντας για άλλη μια φορά ότι οι λαοί δεν έχουν τίποτα να χωρίσουν, αντίθετα τους ενώνουν τα κοινά τους βάσανα.

Γι’ αυτό και πρέπει να τους ενώνει και ο κοινός τους αγώνας και από τις δύο μεριές του Αιγαίου, απέναντι στο σύστημα της εκμετάλλευσης και της βαρβαρότητας. Απέναντι στις αστικές κυβερνήσεις που τους αφήνουν απροστάτευτους και θυσιάζουν τις ανάγκες τους για τα κέρδη των λίγων. Γιατί την πραγματική δύναμη την έχουν οι λαοί, κι αυτή γίνεται ακόμα μεγαλύτερη όταν στέκονται ο ένας δίπλα στον άλλο.

 

To top