Δυο γυναίκες υπάλληλοι του Δήμου Μυτιλήνης κατήγγειλαν προϊστάμενό τους για ψυχολογική βία και σεξιστική συμπεριφορά

Δυο γυναίκες υπάλληλοι του Δήμου Μυτιλήνης κατήγγειλαν προϊστάμενό τους για ψυχολογική βία και σεξιστική συμπεριφορά

Για  ψυχολογική πίεση εδώ και μήνες αλλά και για σεξιστική συμπεριφορά καταγγέλλουν προϊστάμενό τους στον χώρο εργασίας τους, δύο μόνιμες υπάλληλοι   του δήμου Μυτιλήνης, οι οποίες κατέθεσαν  αναφορά  στο Δήμο. Το θέμα ανέδειξε την Παρασκευή,  με πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της,  η εφημερίδα “Τα Νέα της Λέσβου” .

Ανακοινώσεις συμπαράστασης στις δυο υπαλλήλους εξέδωσαν  Δημοτικές παρατάξεις της αντιπολίτευσης   καθώς και δυο ανεξάρτητες δημοτικές σύμβουλοι.

Η παράταξη “Πυξίδα” καταγγέλλει το γεγονός ότι «…όταν έγιναν γνωστές οι καταγγελίες των δύο γυναικών αντί να μετακινηθεί ή να συνετιστεί ο προϊστάμενός τους, καλούνται να μετακινηθούν οι ίδιες σε άλλο πόστο».

Η Λαϊκή Συσπείρωση  εκφράζει  σε ανακοίνωσή της  «….την αλληλεγγύη της σε κάθε γυναίκα – θύμα βίας στο χώρο δουλειάς της» ενώ ζητά , να προχωρήσουν άμεσα, γρήγορα και ουσιαστικά όλες οι διαδικασίες ώστε να χυθεί άπλετο φως στην υπόθεση.  Κατηγορεί τη δημοτική αρχή για άστοχους χειρισμούς  και ζητά εξηγήσεις για την μετακίνηση των δυο γυναικών

Κοινή γραπτή δήλωση για το θέμα εξέδωσαν  και δύο ανεξάρτητες δημοτικοί συμβούλοι, η  Εριφύλη Γιαννάκα και η Βάσω Χοχλάκα, που μεταξύ άλλων τονίζουν, «….θεωρούμε επιβεβλημένη ανάγκη ως Δημοτικοί Σύμβουλοι και ειδικότερα ως Γυναίκες να ενημερωθούμε από τη Δημοτική Αρχή για την αλήθεια των δημοσιευμάτων αυτών, κι αν όντως είναι αλήθεια θα θέλαμε να μάθουμε από πότε έχει ενημερωθεί και σε ποιες ενέργειες έχει προβεί.  Καταδικάζουμε κάθετα τέτοια φαινόμενα, και ως γυναίκες αισθανόμαστε την ανάγκη να εκφράσουμε την αμέριστη συμπαράσταση και υποστήριξή μας στις καταγγέλλουσες, και σε όλες τις γυναίκες-εργαζόμενες οι οποίες δέχονται βία σε οποιαδήποτε μορφή στους χώρους εργασίας τους».

Σε ανάρτησή της η Αντιδήμαρχος Δήμητρα Αλεξανδρή ανέφερε για την υπόθεση:

«Σήμερα (σσ Σάββατο)  είδε το φως της δημοσιότητας μια επώνυμη και on camera, αναφορά-καταγγελία δύο εργαζομένων στην Υπηρεσία Καθαριότητας του Δήμου Μυτιλήνης. Δεν θα αναφερθώ στην υπηρεσιακή-πειθαρχική διαδικασία διερεύνησης των καταγγελιών, που με εντολή Δημάρχου έχει ξεκινήσει και στην περίπτωση επιβεβαίωσης τους, στην επιβολή των προβλεπόμενων κυρώσεων.
Θα αναφερθώ στις προσωπικές επαφές που έκανα με τις δύο εργαζόμενες και στις δικές μου ενέργειες ως πολιτικής προϊσταμένου. «Άκουσα με ιδιαίτερη προσοχή και σεβασμό τόσο εκείνες, όσο και τον καταγγελλόμενο. Πιστή στην αρχή: “Μηδενί δίκην δικάσεις πριν αμφί μύθον ακούσεις”.
Έχω εμπιστοσύνη τόσο στον κ. Γενικό Γραμματέα του Δήμου, όσο και στην Διευθύντρια της Υπηρεσίας Καθαριότητας, ότι θα πράξουν το καθήκον τους και ότι προβλέπει ο νόμος.
Ως Αντιδήμαρχος, κυρίως ως γυναίκα και μητέρα κοριτσιού διαβεβαιώνω ότι οι συγκεκριμένες καταγγελίες θα διερευνηθούν σε βάθος και όλα θα βγουν στο φως. Ο Δήμαρχος, οι Αντιδήμαρχοι και όλοι οι σύμβουλοι της πλειοψηφίας ήμασταν και είμαστε υπέρ της νομιμότητας και διαφάνειας ειδικότερα σε ζητήματα που θίγεται το άτομο και η προσωπικότητα του».

To top