Με ανοιχτά παράθυρα κάνουν μάθημα στο 5ο Γυμνάσιο – Διαμαρτυρίες γονέων

Με ανοιχτά παράθυρα κάνουν μάθημα στο 5ο Γυμνάσιο – Διαμαρτυρίες γονέων

Με αερόθερμα που φέρνουν από το σπίτι τους ζεσταίνονται οι μαθητές του 5ου Γυμνασίου Μυτιλήνης – σύμφωνα με καταγγελίες από γονείς – εν μέσω πολικού ψύχους, καθώς όπως αναφέρουν κάποιοι καθηγητές έχουν καθ’ όλη τη διάρκεια του μαθήματος ανοιχτά τα παράθυρα με αποτέλεσμα -παρόλο υπάρχει θέρμανση στο σχολείο- να μην μπορούν να ζεσταθούν οι αίθουσες. Μάλιστα, όπως ανέφεραν γονείς που θέλησαν να διατηρήσουν την ανωνυμία τους για να μη μπουν  στο «στόχαστρο» τα παιδιά τους, αυτό συμβαίνει εδώ και πολύ καιρό απλά τώρα με τις θερμοκρασίες να είναι κάτω από 5 βαθμούς Κελσίου καθημερινά, ο κόμπος έφτασε στο χτένι.

Πολλοί μαθητές αδυνατούν να κάνουν μάθημα με αυτές τις συνθήκες και παραμένουν σπίτια τους ενώ άλλοι έχουν αρρωστήσει κιόλας εξαιτίας αυτής της κατάστασης που επικρατεί. Οι γονείς αναφέρουν πως έχουν διαμαρτυρηθεί πολλές φορές στον Διευθυντή του σχολείου, ωστόσο, δεν έχει δοθεί μέχρι στιγμής κάποια λύση.  Από την πλευρά του, ο Διευθυντής του σχολείου κ.Μιλτιάδης  Σουλγάνης τονίζει πως έχουν γίνει συστάσεις και έχει παρέμβει ο ίδιος για να λυθεί το θέμα ωστόσο, κάποιοι  καθηγητές αρνούνται να κλείνουν τα παράθυρα με τη δικαιολογία ότι υπάρχει ακόμα η διασπορά της Covid-19 και το κάνουν για να προστατεύσουν και τους εαυτούς τους αλλά και τους μαθητές. «Έχουν δίκιο οι γονείς, αλλά δεν έχω το δικαίωμα να αναγκάσω κανέναν να κλείνει τα παράθυρα. Από εμένα η οδηγία που έχει δοθεί είναι να ανοίγουν τα παράθυρα στο διάλλειμα όταν τα παιδιά θα είναι εκτός της τάξης», ανέφερε ο κ. Σουλγάνης και πρόσθεσε ότι ο ίδιος ανοίγει τα καλοριφέρ από τις 7:30 το πρωί έως τη 1 παρά τέταρτο το μεσημέρι καθώς 1:30 η ώρα τα παιδιά σχολάνε. ‘Εκανε γνωστό μάλιστα, πως είχε διαπληκτιστεί με έναν καθηγητή που αφήνει τα παράθυρα συνεχώς ανοικτά. Όσον αφορά τις καταγγελίες ότι τα παιδιά φέρνουν αερόθερμα από το σπίτι τους, ο κ. Σουλγάνης απάντησε ότι κάτι τέτοιο είναι «εγκληματικό» και πως δεν έχει πέσει στην υπόληψη του. «Έχουμε αγοράσει περίπου 14 αερόθερμα για τους καθηγητές αλλά τα παιδιά απαγορεύεται να φέρνουν αερόθερμα από το σπίτι τους», τόνισε.

Παρά τις διαμαρτυρίες το πρόβλημα συνεχίσθηκε και μάλιστα όπως καταγγέλλουν οι γονείς, μια καθηγήτρια που επιμένει να έχει τα παράθυρα ανοιχτά την ώρα του μαθήματος, φροντίζει να έχει μαζί της αερόθερμο για να ζεσταίνεται η ίδια, την ώρα που οι μαθητές παγώνουν στην αίθουσα.

To top