Λιμενικό Σώμα για το ναυάγιο στην “Προβοσκίδα”: Κανείς δεν φορούσε σωσίβιο

Λιμενικό Σώμα για το ναυάγιο στην “Προβοσκίδα”: Κανείς δεν φορούσε σωσίβιο

Ανακοίνωση για το ναυάγιο ανοιχτά της θαλάσσιας περιοχής «Προβοσκίδα» εξέδωσε (στις 9 π.μ) το Λιμενικό Σώμα όπου ενημερώνει για την επιχείρηση έρευνας και διάσωσης που συνεχίζεται για τον εντοπισμό αγνοουμένων μέσα σε δύσκολες καιρικές συνθήκες. Στη βάρκα επέβαιναν 41 άτομα περίπου, έχουν διασωθεί 16 ενώ έχουν ανασυρθεί και τρεις νεκροί. Αξίζει να τονισθεί ότι κανείς από τους επιβαίνοντες δεν φορούσε σωσίβιο.

Αναλυτικά αναφέρει τα εξής:

Σε εξέλιξη βρίσκεται, από πρωινές ώρες σήμερα, επιχείρηση έρευνας και διάσωσης υπό τον συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Έρευνας και Διάσωσης του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, προς εντοπισμό αγνοούμενων αλλοδαπών στην θαλάσσια περιοχή ”Προβοσκίδα” ανατολικά ν. Λέσβου.

Ειδικότερα, μετά από εντοπισμό λέμβου σε βραχώδες σημείο στην ως άνω περιοχή, ξεκίνησαν άμεσα έρευνες από Πλοίο Ανοικτής Θαλάσσης (Π.Α.Θ.) Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., δύο περιπολικά σκάφη Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., ένα ελικόπτερο SUPER PUMA της Πολεμικής αεροπορίας από αέρος, ενώ από ξηράς επιχειρούν στελέχη Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και κλιμάκια ΕΛ.ΑΣ και Π.Υ.

Μέχρι στιγμής έχουν διασωθεί δεκαέξι (16) αλλοδαποί, ενώ έχουν ανασυρθεί τρεις (03) σοροί.

Κατά δήλωσή τους, επέβαιναν περίπου σαράντα ένας (41) αλλοδαποί σε λέμβο, η οποία είχε ξεκινήσει από τα τουρκικά παράλια. Να σημειωθεί ότι, κατά τον εντοπισμό τους, κανένας εκ των διασωθέντων δεν έφερε σωστικό εξοπλισμό (σωσίβιο). Οι καιρικές συνθήκες που επικρατούν είναι δυσμενείς με ανέμους βορειοανατολικούς εντάσεως 6 BF.

To top