Μπουρνούς: Ανακαλέστε τις συνενώσεις τμημάτων στα σχολεία της Μυτιλήνης

Μπουρνούς: Ανακαλέστε τις συνενώσεις τμημάτων στα σχολεία της Μυτιλήνης

Νέα αναφορά προς την Υπουργό Παιδείας απαιτώντας την ανάκληση των συνενώσεων τμημάτων σε σχολεία της Μυτιλήνης έστειλε ο Γιάννης Μπουρνούς.

«Σε μία περίοδο που η αρμόδια Επιτροπή Λοιμωξιολόγων συστήνει συνεχώς και εντόνως την αποφυγή του συνωστισμού σε κλειστούς χώρους και έχει εκφράσει επανειλημμένα την ανησυχία της για την πορεία της πανδημίας, λόγω των μεταλλάξεων του ιού, τον προσεχή χειμώνα, η Υπουργός Παιδείας αποφασίζει την συνένωση τμημάτων και τη συνύπαρξη υπερβολικά μεγάλου αριθμού μαθητών στην ίδια αίθουσα διδασκαλίας, προκειμένου να μην προβεί σε προσλήψεις εκπαιδευτικών.

Η κ. Κεραμέως, επισημαίνει ο Γιάννης Μπουρνούς, «αντί να αντιμετωπίσει τα μεγάλα προβλήματα στην εκπαίδευση που η ίδια δημιούργησε, επιλέγει με την απόφασή της αυτή να θέσει σε κίνδυνο την υγεία της εκπαιδευτικής κοινότητας και να προκαλέσει περαιτέρω δυσκολίες στη μαθησιακή διαδικασία.

Ο Γιάννης Μπουρνούς καλεί την Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων να ανακαλέσει άμεσα τις απαράδεκτες αποφάσεις που αφορούν στις συνενώσεις τμημάτων και να προβεί στις αναγκαίες προσλήψεις εκπαιδευτικού προσωπικού.

 

To top