Μαρία Κομνηνάκα: “Να στελεχωθεί το Κ.Υ.Πολιχνίτου με μόνιμους οδηγούς και προσωπικό”

Μαρία Κομνηνάκα: “Να στελεχωθεί το Κ.Υ.Πολιχνίτου με μόνιμους οδηγούς και προσωπικό”

Στις ελλείψεις του Κέντρου Υγείας Πολιχνίτου τοποθετήθηκε με γραπτή δήλωσή της η βουλευτής του ΚΚΕ κα Μαρία Κομνηνάκα  αναφέροντας κυρίως την επιτακτική ανάγκη να στελεχωθεί το Κ.Υ. Πολιχνίτου πλήρως με μόνιμους οδηγούς ασθενοφόρων, ώστε να μπορούν να καλύπτονται με επάρκεια όλες οι βάρδιες και να προσληφθούν διασώστες για την άμεση συνδρομή στα έκτακτα περιστατικά. Επίσης να στελεχωθεί το ΚΥ Πολιχνίτου με όλο το αναγκαίο μόνιμο, πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης προσωπικό, όλων των απαραίτητων ειδικοτήτων, καθώς και να μονιμοποιηθεί χωρίς όρους και προϋποθέσεις, όλο το ιατρικό, νοσηλευτικό και λοιπό προσωπικό, που εργάζεται ήδη σε αυτό, με διάφορες ελαστικές σχέσεις εργασίας.

Η κα Κομνηνάκα  δήλωσε συγκεκριμένα:

“Με το χειρότερο τρόπο αναδείχθηκαν για ακόμα μια φορά οι εγκληματικές ελλείψεις στην πρωτοβάθμια υγεία στο νησί της Λέσβου, όταν ένα βρέφος μεταφέρθηκε νεκρό με ιδιωτικό μέσο στο Κ.Υ. Πολιχνίτου, αφού δεν υπήρχε ασθενοφόρο στην περιοχή και το ΕΚΑΒ έπρεπε να πάει από τη Μυτιλήνη. Επιβεβαιώθηκε για ακόμα μία φορά η αναγκαιότητα της πλήρους στελέχωσης με οδηγούς και διασώστες στα ασθενοφόρα ώστε να μπορούν να καλύπτονται με επάρκεια και ασφάλεια όλες οι βάρδιες. Οι 5 συνολικά οδηγοί που υπηρετούν, από τους οποίους μόνο ένας είναι μόνιμος και ένας έχει έρθει με μετακίνηση από το Κ.Υ. Πλωμαρίου, δεν επαρκούν για την 24ωρη κάλυψη των βαρδιών, με αποτέλεσμα να υπάρχουν σταθερά ακάλυπτες βάρδιες κάθε μήνα και να έχουν συσσωρευτεί αδιάθετες άδειες 2 ετών για τους εργαζόμενους. Επίσης δεν υπάρχουν διασώστες ώστε να μπορούν άμεσα να συνδράμουν στα περιστατικά.
Οι κίνδυνοι που διατρέχουν οι κάτοικοι της περιοχής είναι τεράστιοι, αν αναλογιστεί κανείς ότι το Κ.Υ. Πολιχνίτου εξυπηρετεί και τα 5 χωριά της Δημοτικής Ενότητας Πολιχνίτου, μίας περιοχής άνω των 4500 κατοίκων, που διπλασιάζονται σχεδόν το καλοκαίρι. Ενώ σε μια περιοχή όπου λειτουργούν νηπιαγωγεία, δημοτικά σχολεία καθώς και γυμνάσιο-λύκειο, με αντίστοιχες αθλητικές δραστηριότητες που αναπτύσσονται από τα παιδιά, μεταξύ πολλών άλλων ελλείψεων ειδικοτήτων, κενή παραμένει και η θέση παιδιάτρου, με το τεράστιο αυτό κενό ανεπαρκώς να μπαλώνεται με επίσκεψη παιδιάτρου από το Κ.Υ. Πλωμαρίου μία μόνο φορά το μήνα. Μια μόνο φορά το μήνα επισκέπτεται το ΚΥ επίσης γυναικολόγος και ορθοπεδικός. Επίσης σοβαρές ελλείψεις υπάρχουν και στους παθολόγους αφού με το υπάρχον προσωπικό δεν καλύπτονται πλήρως και με ασφάλεια οι βάρδιες. Ταυτόχρονα σε αχρησία παραμένουν τα ακτινοδιαγνωστικά μηχανήματα λόγω της έλλειψης ακτινολόγου, ενώ τραγικά υποστελεχωμένο είναι και το μικροβιολογικό.”

 

 

 

To top