Ορκωμοσία 281 νεοσυλλέκτων στο Στρατόπεδο Κυριαζή στην Παγανή

Ορκωμοσία 281 νεοσυλλέκτων στο Στρατόπεδο Κυριαζή στην Παγανή

281 νεοσύλλεκτοι  από τη Λέσβο αλλά και από διάφορες περιοχές της χώρας, ορκίσθηκαν σήμερα το πρωί στο Στρατόπεδο Ταγματάρχη Κυριαζή στην Παγανή, ξεκινώντας την στρατιωτική τους θητεία  στο Κέντρο Εκπαίδευσης ΤΕ 221 στη Λέσβο παρουσία του Στρατιωτικού Διοικητή της 98 ΑΔΤΕ Υποστράτηγου Γρηγόριου Μπουντλιάκη, διοικητών των κατά τόπους σχηματισμών, αλλά και εκπροσώπων τοπικών αρχών. Στην τελετή παρευρέθηκαν επίσης πολλοί γονείς και συγγενείς  των οπλιτών, οι οποίοι με ανάμεικτα συναισθήματα- με χαμόγελα, αγκαλιές αλλά και δάκρυα αποχωρισμού- τους ευχήθηκαν για το ξεκίνημα της στρατιωτικής τους ζωής.

Η τελετή ολοκληρώθηκε αμέσως μετά το διαδικαστικό της ορκωμοσίας και δεν ακολούθησε δεξίωση λόγω πένθους για τον χαμό των δυο πιλότων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ίσως είναι η τελευταία ορκωμοσία που γίνεται στη Λέσβο καθώς η ηγεσία του Υπουργείου Άμυνας προχωρά στην κατάργηση πολλών περιφερειακών κέντρων -μεταξύ των οποίων και το 221 ΤΕ-  και οι στρατευμένοι θα κατατάσσονται , σε μεγάλα κέντρα της ηπειρωτικής χώρας, όπως γινόταν και παλιότερα. Για τους νησιώτες πάντως αυτό που ισχύει μέχρι τώρα διευκολύνει πάρα πολύ αφού βρίσκονται πιο κοντά στον τόπο τους και γλιτώνουν και τα έξοδα μετακινήσεων.

 

Αναλυτικό ρεπορτάζ στα δελτία ειδήσεων του aeolos tv από τις 5 το απόγευμα 

To top