Παγκόσμια ημέρα Υγροτόπων: Εξορμήσεις στη Σκάλα Καλλονής

Παγκόσμια ημέρα Υγροτόπων: Εξορμήσεις στη Σκάλα Καλλονής

Με αφορμή την Παγκόσμια ημέρα Υγροτόπων στις 2 Φεβρουαρίου, το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου διοργανώνει εξορμήσεις το Σαββατοκύριακο 4 και 5 Φεβρουαρίου, 10:00-12:00, στη Σκάλα Καλλονής. Οι εκδηλώσεις περιλαμβάνουν δύο μέρη: προβολή παρουσίασης στο ΚΠΕΝ Καλλονής με θέμα τους υγροτόπους της Δυτικής Λέσβου και κατόπιν περίπατο, γνωριμία με τους υγροτόπους Έλος Σκάλας Καλλονής, Εννιά Καμάρες και παραλία Σκάλα Καλλονής με ταυτόχρονη παρατήρηση πουλιών.

Οι δράσεις για τους υγροτόπους της Δυτικής Λέσβου υλοποιούνται στο πλαίσιο της Πράξης «Δράσεις ανάδειξης προστατευόμενων περιοχών της Λέσβου», η οποία έχει ενταχθεί στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Βόρειο Αιγαίο 2014-2020» με φορέα υλοποίησης το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου.

Το θέμα των φετινών παγκόσμιων εκδηλώσεων, είναι «Είναι ώρα για να αποκαταστήσουμε τους υγροτόπους» και σκοπό έχει να τονίσει την ανάγκη για να ληφθούν άμεσα δράσεις για να σώσουμε και να επαναφέρουμε σε καλή κατάσταση τους υγροτόπους, που σαν οικοσυστήματα χάνονται με ρυθμό ακόμη μεγαλύτερο από αυτόν που χάνονται τα δάση του πλανήτη μας. Για την επέτειο αυτή διοργανώνονται σε όλο τον κόσμο εκδηλώσεις με θέμα την ευαισθητοποίηση του κοινού για τη σημασία τους.

Οι ομάδες των εξορμήσεων δεν θα υπερβαίνουν τα 15 άτομα και σε αυτές θα πρέπει να έχει προηγηθεί δήλωση συμμετοχής.
Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επισκεφτείτε τους ιστοτόπους του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου και του Γεωπάρκου Λέσβου www.lesvosmuseum.gr, www.petrifiedforest.gr, www.lesvosgeopark.gr και τις σελίδες τους στο Facebook. Τηλέφωνα επικοινωνίας και δήλωσης συμμετοχής: 22510-47033, 22530-54434 και e-mail: lesvospf@otenet.gr.

To top