Ο Γ.Γ. Μανώλης Κουτουλάκης εκπροσώπησε την κυβέρνηση στην επέτειο μνήμης των τριών ηρώων στα Ίμια

Ο Γ.Γ. Μανώλης Κουτουλάκης εκπροσώπησε την κυβέρνηση στην επέτειο μνήμης των τριών ηρώων στα Ίμια

Ο Γενικός  Γραμματέας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής Μανώλης Κουτουλάκης εκπροσώπησε την κυβέρνηση στις εκδηλώσεις μνήμης για τον χαμό των τριών ηρώων του Πολεμικού Ναυτικού στα γεγονότα του 1996 στα Ίμια. «Τα χρόνια αρκετά – από το μακρινό 1996 – για να αναλογιστούμε τη σημασία και τα μηνύματα της θυσίας αυτών,  αλλά ταυτόχρονα λίγα για να ξεχάσουμετο συμβολισμό του υψηλού φρονήματος των ανθρώπων μας στις ένοπλες δυνάμεις και το Λιμενικό Σώμα που νυχθημερόν ρισκάρουν τη ζωή τους για να παραμένουμε ασφαλείς» αναφέρει ο ίδιος μεταξύ άλλων.

Ο ίδιος σε ανάρτησή του αναφέρει τα εξής :

«Το ημερολόγιο έγραφε 31 Ιανουαρίου 1996, όταν ο χρόνος σταμάτησε καθώς ελικόπτερο του Πολεμικού Ναυτικού με τρία μέλη πληρώματος κατέπεσε κατά τη διάρκεια της κρίσης των Ιμίων.
Υποπλοίαρχος Χριστόδουλος Καραθανάσης
Υποπλοίαρχος Παναγιώτης Βλαχάκος
Αρχικελευστής Έκτορας Γιαλοψός
Την Κυριακή 29/1 εκπροσώπησα τον Πρωθυπουργό Kyriakos Mitsotakis, στις εκδηλώσεις μνήμης για τη θυσία των 3 ηρώων του ΠΝ, στα γεγονότα του 1996, στα Ίμια. Η δοξολογία τελέστηκε προεξάρχοντος του Σεβασμιωτατου Μητροπολίτη Λέρου, Καλύμνου και Αστυπάλαιας κκ Παΐσιου.
Όταν κατέθετα το στεφάνι προς τιμήν των πεσόντων και δήλωνα για τη θυσία των ανθρώπων μας σε αυτόν τον ακήρυχτο πόλεμο, να διατηρούμε ψηλά το φρόνημα, το αίσθημα της ασφαλείας και ετοιμότητας της χώρας σε καθε εξωγενή επιβουλή, δε φανταζόμουν ότι θα θρηνούσαμε άλλους δυο πιλότους της ΠΑ στο καθήκον.
Τα χρόνια αρκετά – απο το μακρινό 1996 – για να αναλογιστούμε τη σημασία και τα μηνύματα της θυσίας αυτών, αλλά και της απόκρισης του κράτους στις διεθνείς κρίσεις και προκλήσεις, αλλά ταυτόχρονα λίγα για να ξεχάσουμε ή να λησμονήσουμε το συμβολισμό του υψηλού φρονήματος των ανθρώπων μας στις ένοπλες δυνάμεις και το Λιμενικό Σώμα που νυχθημερόν ρισκάρουν τη ζωή τους για να παραμένουμε ασφαλείς.
Η Κάλυμνος, έχει μάθει να τιμά την ιστορία της και να τονώνει το εθνικό και πατριωτικό φρόνημα των ξεχωριστών κατοίκων της, αλλά και τη συμβολή της στη διατήρηση της εθνικής ταυτότητας και της ελληνικότητας του αρχιπελάγους του Αιγαιου μας.
Με σεμνότητα και σεβασμό ο Δημος Καλυμνίων, παρουσία των πολιτικών, παραγωγικών και στρατιωτικών αρχών του τόπου, διοργάνωσε εκδηλώσεις τιμής στους ήρωες των Ιμίων και ήμουν εκεί για να το ζήσω και να το μοιραστώ μαζί τους.
Η ελληνική κυβέρνηση παρούσα στα νησιά μας, με κάθε τρόπο και σε καθε ευκαιρία και κυρίως όταν τα φώτα σβήνουν. Όπως και τα στελέχη του Λιμεναρχείου Καλύμνου που νυχθημερόν προσφέρουν τα μέγιστα και τιμούν με ήθος και σεβασμό τον όρκο να υπηρετούν την κοινωνία και να φυλαττουν τα θαλάσσια σύνορα της χώρας.
Υπερήφανος ως μέλος της ηγεσίας του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, αλλά κυρίως ως συνεργάτης των πολιτικών και ένστολων στελεχών μας στην καθημερινή μάχη για τα νησιά μας, τις θάλασσες μας και τους νησιώτες μας.
ΑΘΑΝΑΤΟΙ οι ήρωες μας!»

To top