ΕΠΟ: Κανένας αγώνας στα ερασιτεχνικά πρωταθλήματα χωρίς απινιδωτή στο γήπεδο

Κανένας αγώνας δεν θα διεξάγεται από εδώ και στο εξής στα ερασιτεχνικά πρωταθλήματα χωρίς απινιδωτή στο γήπεδο.

Με ανακοίνωση που εξέδωσε η ΕΠΟ έπειτα από την συνεδρίαση της εκτελεστικής επιτροπής κάνει γνωστό ότι εξαιτίας των αιφνίδιων θανάτων ποδοσφαιριστών στα ερασιτεχνικά πρωταθλήματα κανένας αγώνας μεταξύ ερασιτεχνικών σωματείων δεν πρόκειται να ξεκινά εφόσον δεν υπάρχει στο γήπεδο ο απαραίτητος ιατρικός εξοπλισμός.

Η απόφαση αυτή ήρθε μετά τα δύο πρόσφατα τραγικά περιστατικά που συγκλόνισαν το ελληνικό ποδόσφαιρο στις 15 Ιανουαρίου όταν έχασε τη ζωή του ένας 20χρονος ποδοσφαιριστής στην Καρδίτσα, έχοντας καταρρεύσει την ώρα του αγώνα. και τη Δευτέρα 30 Ιανουαρίου ‘οταν ένας 46χρονος πατέρας δυο παιδιών από το Ναύπλιο κατέρρευσε μέσα στο γήπεδο, έχοντας υποστεί ανακοπή καρδιάς. Και στα δύο γήπεδα δεν υπήρχαν απινιδωτές!

Η ανακοίνωση της ΕΠΟ για την απόφαση να μην γίνουν από εδώ και στο εξής παιχνίδια στα ερασιτεχνικά πρωταθλήματα μέχρι να εφοδιαστούν όλα τα γήπεδα με απινιδωτές:

«Η Εκτελεστική Επιτροπή της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας κατά τη σημερινή της συνεδρίαση συζήτησε εκ νέου και εκτενώς το θέμα των αιφνίδιων θανάτων ποδοσφαιριστών στα ερασιτεχνικά πρωταθλήματα.

Η Ε.Ε. της ΕΠΟ αποφάσισε λόγω των πρόσφατων γεγονότων και επειδή οι Δήμοι δεν έχουν φροντίσει να εφοδιάσουν με απινιδωτές τα γήπεδα της ιδιοκτησίας τους μη τηρώντας τις σχετικές διατάξεις, ουδείς αγώνας ερασιτεχνικών πρωταθλημάτων θα διεξαχθεί από εδώ και πέρα και έως ότου ο Δήμοι ασκήσουν τα νόμιμα καθήκοντά τους.

Επιπλέον η Ε.Ε. της ΕΠΟ αποφάσισε να αποστείλει επιστολή στα αρμόδια Υπουργεία με την οποία θα ζητά την προμήθεια με κεντρική διαχείριση των απινιδωτών που απαιτούνται και την περαιτέρω ενημέρωση όλων των Δήμων για το θέμα».

Να θυμίσουμε οτι πρόσφατα έξι απινιδωτές τοποθετήθηκαν στα γήπεδα Καλλονής, Σκάλας Καλλονής, Παρακοίλων, Ερεσού, Στύψης και Φίλιας.

To top