ΣΕΗ: 48ωρη απεργία 1 και 2 Φεβρουαρίου

ΣΕΗ: 48ωρη απεργία 1 και 2 Φεβρουαρίου

Σε 48ωρη προειδοποιητική πανελλαδική απεργία προχωράει το Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών, την Τετάρτη 1 και την Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου 2023, με κεντρικό αίτημα την απόσυρση του Προεδρικού Διατάγματος 85/2022 και την υπαγωγή όλων των καλλιτεχνών στη μισθολογική βαθμίδα ΤΕ.

«Ήρθε η ώρα να χρησιμοποιήσουμε το υπέρτατο όπλο μας, αυτό της απεργίας, και να σταματήσουμε τα πάντα για δύο ολόκληρες μέρες, προσπαθώντας αυτή τη φορά να μας ακούσουν. Ας σπάσουμε τον φόβο και την οικονομική επισφάλεια που είμαστε 2 χρόνια τώρα και ας στηρίξουμε με τη στάση μας τους φοιτητές των δραματικών σχολών που είναι 40 μέρες μπροστά στον αγώνα αυτό. 40 μέρες που σύσσωμος ο καλλιτεχνικός κόσμος είναι στους δρόμους και με πλήθος δημόσιων δράσεων και τοποθετήσεων δηλώνει με κάθε δυνατό τρόπο την αντίθεσή του σε αυτό το κατάπτυστο νομοθέτημα» αναφέρει στην ανακοίνωσή του το Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών.

Ταυτόχρονα με την απεργία θα γίνει Γενική Συνέλευση των Ηθοποιών την Τετάρτη 1/2/2023 και μεγάλη συγκέντρωση διαμαρτυρίας την Πέμπτη 2/2/2023 στην πλατεία Συντάγματος.

 

 

To top