Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου για τη μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων για τη Βάστρια

Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου για τη μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων για τη Βάστρια

 Η έγκριση περιβαλλοντικών όρων για τη δημιουργία νέου ΚΥΤ στη θέση«Βάστρια» συζητείται στο Δημοτικό συμβούλιο Μυτιλήνης μετά από αίτημα 15 Δημοτικών συμβούλων της αντιπολίτευσης.

Το θέμα βρισκόταν στην 25η θέση της ημερήσιας διάταξης, προτάχθηκε όμως μετά και από πρόταση του Προέδρου του Δημοτικού συμβουλίου Μυτιλήνης Δημοσθένη Χατζηγιάννης.

Στην αρχή συζήτησης του θέματος ο κ. Χατζηγιάννης  ενημέρωσε το σώμα  για το έγγραφο που απέστειλε η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου για τη δυνατότητα έγκρισης Περιβαλλοντικών όρων χωρητικότητας 5000 ατόμων  με διαβούλευση και ζητήθηκε η άποψη του Δήμου Μυτιλήνης όπως και άλλων φορέων και υπηρεσιών. Η κα. Αμπουλού δικηγόρος της νομικής υπηρεσίας του Δήμου Μυτιλήνης, ενημέρωσε για το νομικό πλαίσιο τονίζοντας ότι ο ρόλος του δημοτικού συμβουλίου έχει καθαρά γνωμοδοτικό χαρακτήρα επί της μελέτης περιβαλλοντικών επιπτώσεων.

Αυτό που τέθηκε από την Δημοτική σύμβουλο Εριφύλλη Γιαννάκα προς τη δικηγόρο ήταν το γεγονός ότι η συζήτηση επί των περιβαλλοντικών όρων γίνεται αφού έχουν ξεκινήσει και έχουν προχωρήσει σε μεγάλο βαθμό οι εργασίες για τη δημιουργία της δομής. Η κα. Εριφύλλη Χιωτέλλη επικεφαλής της παράταξης «Πυξίδα» παρουσίασε την εισήγηση των 15 δημοτικών συμβούλων της αντιπολίτευσης με ένα κείμενο που θ’ αποτελέσει τη γνώμη του δημοτικού συμβουλίου για το θέμα. Στάθηκε ιδιαίτερα στο θέμα της χωρητικότητα καθώς αρχικά είχε τεθεί για ψήφιση η δημιουργία δομής για 3000 άτομα καθώς και τη θέση που επιλέχθηκε δίπλα σε δάσος και σε περιοχή προστασίας άγριας ζωής.

Τα πνεύματα οξύνθηκαν σε αρκετά σημεία αν και σε γενικές γραμμές κινήθηκε σε ήπιους τόνους με το προεδρείο να λειτουργεί «πυροσβεστικά» παρεμβαίνοντας σε πολλά σημεία εντάσεων. Στη συζήτηση παρενέβη ο Πρόεδρος της Κοινότητας Κώμης κ. Χρήστος Τσιβγούλης ο οποίος αναφέρθηκε στα περιβαλλοντικά ζητήματα που θίγονται λόγω της νέας δομής. Παρέμβαση του Παναγιώτη Τσακύρη άναψε τα αίματα όταν αναφέρθηκε αίτημα του δικηγόρου που υποβλήθηκε στο ΣτΕ όπου γίνεται λόγος για τον Καρά Τεπέ προκαλώντας την έντονη αντίδραση του κοινοτάρχη ο οποίος τόνισε ότι ουδέποτε υποστήριξε την παραμονή της δομής του Καρά Τεπέ.

 

Εκτός ημερησίας

 

-Εκτός ημερησίας έγινε ενημέρωση για το Μιχαλέλειο ίδρυμα μετά τις δυσάρεστες εξελίξεις και την απόρριψη της προγραμματικής σύμβασης με το Δήμο από την Αποκεντρωμένη διοίκηση. Τη συζήτηση του θέματος ζήτησε εκτός ημερήσιας διάταξης η επικεφαλής της παράταξης «Πυξίδα» Εριφύλλη Χιωτέλλη. Ο Δήμαρχος Μυτιλήνης Στρατής Κύτελης τόνισε ότι είναι διαδικαστικό το θέμα και ότι θα καταβληθεί προσπάθεια ώστε να βρεθεί λύση.

-Εκτός ημερησίας τέθηκε το θέμα επαναδημοπράτησης του Κολυμβητηρίου. Το θέμα έφερε ο Αντιδήμαρχος έργων Στρατής Τζιμής ο οποίος ζήτησε την συγκρότηση επιτροπής και εγκρίθηκε.

Η συνεδρίαση μεταδίδεται ζωντανά από τον Αίολο

To top