Ερυθρός Σταυρός: 146 χρόνια προσφοράς στον άνθρωπο

Ερυθρός Σταυρός: 146 χρόνια προσφοράς στον άνθρωπο

Το έργο του Ερυθρού σταυρού – που φέτος συμπληρώνει 146 χρόνια προσφοράς – καθώς και του παραρτήματος Μυτιλήνης παρουσιάσθηκε σε εκδήλωση κοπής βασιλόπιτας Ττο Σάββατο το πρωί 28 Ιανουαρίου 2023 στην Αίθουσα Τελετών του Πειραματικού Λυκείου Μυτιλήνης. Στην εκδήλωση τιμήθηκαν οι εθελοντές και  οι εθελόντριες του, που ακούραστα όλα αυτά τα χρόνια και αθόρυβα τις περισσότερες φορές, δίνουν και το περίσσευμα της ψυχής τους για να προσφέρουν αλληλεγγύη και  αγάπη στον συνάνθρωπο.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης τιμήθηκαν επίσης η κα. Εύη Αθανασίου ως η παλαιότερη ενεργή εθελόντρια του Τμήματος, η κα. Σοφία Χριστόφα, τ. Πρόεδρος και μέλος του Δ.Σ., ο αείμνηστος Γεώργιος Δεβεράκης για την προσφορά του ως εθελοντής στο Τμήμα, καθώς και το Δημοτικό Σχολείο Παμφίλων για την στήριξη της δράσης “Το καλάθι της Αγάπης”, που υλοποιεί το Τμήμα.
Τιμήθηκαν τέλος, οι εργαζόμενοι του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού στο ΚΥΤ Λέσβου στα πλαίσια του Προγράμματος, που υλοποιήθηκε και το οποίο ολοκληρώθηκε στα τέλη του περασμένου έτους, για την στήριξη τους στο έργο του Τμήματος.
Ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Τμήματος Μυτιλήνης κ. Θεόδωρος Βαλσαμίδης μετέφερε τον χαιρετισμό του Προέδρου του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Dr Αντώνιου Αυγερινού και παρουσίασε το έργο που υλοποιεί το Περιφερειακό Τμήμα Μυτιλήνης του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού τα τελευταία χρόνια.
Την βασιλόπιτα ευλόγησε ο Ιερέας της Μητροπόλεως Μυτιλήνης π. Νικόλαος Βουλμές.

To top