Αγιάσος: Αποτελέσματα διαγωνισμού Φιλαναγνωσίας

Αγιάσος: Αποτελέσματα διαγωνισμού Φιλαναγνωσίας
????????????????????????????????????????????

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία και μεγάλη συμμετοχή ο διαγωνισμός Φιλαναγνωσίας που διοργάνωσε το Πνευματικό Κέντρο Αναγνωστήριο Αγιάσου «Ανάπτυξη» σε συνεργασία με τον Κοινωνικό Φορέα «Visit Agiasos», στο πλαίσιο υλοποίησης της πρότασης «Ανοίγει ένα βιβλίο κλείνει μια πόρτα μοναξιάς: Σχεδιασμός, ιδέα, ιστορία, φαντασία, δημιουργία και γραφή.

Έπειτα από το ανοικτό κάλεσμα σε συγγραφείς κάθε ηλικίας με θέμα τη συγγραφή παραμυθιών ή σύντομων διηγημάτων των οποίων η θεματική άπτεται της πολιτιστικής ταυτότητας, του φυσικού τοπίου και της ιστορίας της Αγιάσου, καθώς και της ευρύτερης περιοχής της Λέσβου, τα παραμύθια και τα διηγήματα που έφτασαν στην κριτική επιτροπή ήταν άκρως ενδιαφέροντα.

Οι συγγραφείς διέθεταν υψηλές αφηγηματικές τεχνικές και τα κείμενά τους συνδύασαν τη μυθοπλασία, τη φαντασία αλλά και τον ρεαλισμό ισορροπώντας μέσα σε ένα πραγματικό πλαίσιο που αφορά την Αγιάσο, αλλά και ολόκληρο το νησί της Λέσβου. Η ευρηματική θεματολογία αλλά και τα μηνύματα που προκύπτουν από την ανάγνωση των κειμένων έρχονται να συμβαδίσουν με τη σύγχρονη εποχή και τα προβλήματά της. Επιπλέον μέσα από τα μάτια των συγγραφέων διαφορετικών ηλικιών και με διαφορετικό τρόπο κάθε φορά, αναδεικνύεται εύστοχα η απαιτούμενη θεματική της πρόσκλησης, που σκοπό έχει να γνωρίσει ο αναγνώστης καλύτερα την Αγιάσο, αλλά και ευρύτερα τη Λέσβο. Τα κείμενα, μας ταξίδεψαν μέσα από φανταστικές ιστορίες, μέσα από πραγματικότητες, μέσα από θύμησες και αναμνήσεις.
Με ιδιαίτερη χαρά, η κριτική επιτροπή των φιλολόγων που ορίστηκε από το Αναγνωστήριο, η οποία αποτελείται από τους Παναγιώτη Σκορδά φιλόλογο, Διευθυντή 6ου Γυμνασίου Μυτιλήνης, Γρηγόριο Αλεντά φιλόλογο-Διευθυντή Γυμνασίου Αγιάσου, Παναγιώτα Φραντζή φιλόλογο-Διευθύντρια Λυκείου Αγιάσου, Νίκη Σαββέλη φιλόλογο και Ελένη Μαρούδη φιλόλογο, επέλεξε τα αναφερόμενα στον επισυναπτόμενο πίνακα διηγήματα των συγγραφέων που θα συμπεριληφθούν στην πρωτότυπη έκδοση του Αναγνωστηρίου.

To top