“Η Ελιά στη Λέσβο” ολοκληρώνεται η διαδραστική έκθεση στο Ίδρυμα Ευγενίδου

“Η Ελιά στη Λέσβο” ολοκληρώνεται η διαδραστική έκθεση στο Ίδρυμα Ευγενίδου

Για λίγες ακόμα ημέρες θα έχει την ευκαιρία το κοινό αλλά και οι μαθητές και εκπαιδευτικοί να επισκεφτούν την εξαιρετικά ενδιαφέρουσα έκθεση «Η ΕΛΙΑ ΣΤΗ ΛΕΣΒΟ. Αναπαράσταση διαχρονικών τεχνικών παραγωγής ελαιολάδου με τη χρήση τεχνολογιών Εικονικής (VR) & Επαυξημένης (AR) Πραγματικότητας», η οποία φιλοξενείται στο Ίδρυμα Ευγενίδου στην Αθήνα έως 29 Ιανουαρίου 2023.

Την έκθεση επισκέφτηκαν τις καθημερινές πολλά σχολεία τόσο από την Αττική όσο και από σχολεία από την υπόλοιπη Ελλάδα ενώ τα Σαββατοκύριακα που ήταν ανοικτή για το κοινό, την επισκέφτηκαν πολλοί επισκέπτες από όλη την Ελλάδα.
Την έκθεση συνδιοργανώνουν το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου, η Εφορεία Αρχαιοτήτων Λέσβου, το Εργαστήριο Εικόνας Ήχου & Πολιτιστικής Αναπαράστασης του Τμήματος Πολιτισμικής Τεχνολογίας του Πανεπιστημίου Αιγαίου και η ΑΙΓΑΙΟΥ SOLUTIONS.

Πρόκειται για μία διαδραστική έκθεση μέσα από την οποία παρουσιάζεται η ιστορία της ελιάς, η σχέση της με το τοπίο και η διαχρονική εξέλιξη των τεχνικών παραγωγής ελαιολάδου που εφαρμόστηκαν μέσα στο πέρασμα του χρόνου στο ελαιόφυτο νησί της Λέσβου. Οι ελαιώνες αποτελούν ξεχωριστό στοιχείο του Λεσβιακού τοπίου, με μεγάλη ιστορία, υψηλή περιβαλλοντική και οικονομική σημασία, αποτελώντας αναπόσπαστο μέρος της τοπικής παράδοσης και της ταυτότητας των κατοίκων, κατατάσσοντας την ελιά και το λάδι στα αναγνωρίσιμα στοιχεία της ταυτότητας του νησιού.

To top