Δήμος Μυτιλήνης: «Σε αδυναμίες του παλιού δικτύου οφείλονται τα προβλήματα ηλεκτροδότησης σε κάποια φωτιστικά led»

Δήμος Μυτιλήνης: «Σε αδυναμίες του παλιού δικτύου οφείλονται τα προβλήματα ηλεκτροδότησης σε κάποια φωτιστικά led»

Σε εξέλιξη βρίσκεται το έργο αντικατάστασης του δημοτικού φωτισμού του Δήμου Μυτιλήνης με νέα φωτιστικά led. Ήδη έχουν αντικατασταθεί στη νότια πόλη 1000 φωτιστικά ενώ προβλέπεται αντικατασταθεί το σύνολο των 11.306 φωτιστικών του Δήμου. Σε ανακοίνωσή του ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Έργων Στρατής Τζιμής, απαντά σε ερωτήσεις δημοτών για μεμονωμένα προβλήματα σε περιοχές όπου τα νέα φωτιστικά δεν λειτουργούν τονίζοντας ότι αυτό οφείλεται σε παλαιότητα του δικτύου ενώ διαβεβαιώνει ότι σύντομα θ’ αποκατασταθούν όλες οι βλάβες.

 

Με αφορμή τα τηλεφωνήματα από τους συνδημότες «ότι και μετά την εγκατάσταση των νέων φωτιστικών led, μερικά φωτιστικά παραμένουν σβηστά», ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Μυτιλήνης, Στρατής Τζιμής, διαβεβαιώνει τα εξής:
1) Σύντομα θα αποκατασταθούν οι χρόνιες αυτές βλάβες και θα υλοποιηθεί με απόλυτη επιτυχία ένα από τα μεγαλύτερα έργα της Δημοτικής μας Αρχής, το οποίο εξαρχής προγραμματίσαμε και δημοπρατήσαμε.
2) Δυστυχώς, στο δίκτυο της ΔΕΔΗΕ, εντοπίζονται κάποια μεμονωμένα προβλήματα, όπως παλιά και φθαρμένα καλώδια και ελλιπείς συνδέσεις. Γι’ αυτό, σύμφωνα με τη προϊσταμένη του τμήματος Η/Μ του Δήμου μας , Μακρή Δέσποινας, μέσω κονδυλίου που εντάξαμε στο τεχνικό μας πρόγραμμα θα προχωρήσουμε, το αμέσως επόμενο διάστημα, στην πλήρη κάλυψη αυτών των αδυναμιών του συστήματος. Έτσι, θα ηλεκτροδοτηθούν και όλα τα φωτιστικά, τα οποία σήμερα δεν λειτουργούν.
3) Ο πρώτος αυτός μήνας των εργασιών από την εγκατάσταση του αναδόχου –ιδιώτη, ο οποίος χρηματοδοτεί το έργο, με το ποσό των οκτώ (8) εκατομμυρίων ευρώ, ήταν περίοδος ενδελεχούς διερεύνησης του πεπαλαιωμένου (30-40 ετών) δικτύου. Μέχρι στιγμής, έχουν αντικατασταθεί, σε οδούς της νότιας πόλης, 1000 φωτιστικά της συμβατικής τεχνολογίας του Δήμου με φωτιστικά σώματα τεχνολογίας LED, σύμφωνα με τη φωτοτεχνική μελέτη, με βάση της οποίας έγινε ο διεθνής διαγωνισμός του έργου.
4) Σύμφωνα με τον προγραμματισμό του Αναδόχου αλλά και της Τεχνικής Υπηρεσίας, μέχρι τον ερχόμενο Μάιο, από τα 4 συνεργεία που θα αναλάβουν δράση: α) θα αντικατασταθεί το σύνολο των 11.306 φωτιστικών του Δήμου μας και θα τοποθετηθούν 350 μετρητές σε επίπεδο κόμβου (Pillar), για τον έλεγχο του συνόλου των φωτιστικών, β) επίσης, σε 1.000 φωτιστικά, σε επιλεγμένα σημεία του δήμου μας, θα τοποθετηθούν ασύρματοι τοπικοί ελεγκτές και τηλεδιαχειριστές. Ο παραπάνω εξοπλισμός και το λογισμικό τηλεδιαχείρισης και βλαβολήψης θα εγκατασταθεί από τον Ανάδοχο με δικά του έξοδα.
Μετά την ολοκλήρωση αυτού του μεγάλου έργου, του μοναδικού στο νησί μας μέσω ΣΔΙΤ (Συνεργασίας Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα), ο Δημότης θα έχει πολλαπλά οφέλη:
– θα πληρώνει πολύ λιγότερα τέλη ακόμη και από τις τιμές του 2020, αφού θα εξοικονομείται μεγάλη ενέργεια
– θα εκπέμπεται πιο δυνατό και καθαρό φως
– ο Ανάδοχος θα συντηρεί το δίκτυο για 12 χρόνια και θα αποκαθιστά τις βλάβες, εντός 72 ωρών
– ο Δήμος δεν θα δαπανά κονδύλια για τη συντήρηση του δικτύου.

Ήδη, από τη μέχρι σήμερα προσπάθειά μας, ο Δημότης χαίρεται το σωστό οδοφωτισμό

To top