Μηταράκης: «Στρατηγική του ΣΥΡΙΖΑ τα fake news»

Μηταράκης: «Στρατηγική του ΣΥΡΙΖΑ τα fake news»

Με αιχμή την υπόθεση της μικρής Μαρίας, ο Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου Νότης Μηταράκης -από το βήμα της βουλής κατά τη συζήτηση της πρότασης δυσπιστίας για την υπόθεση των επισυνδέσεων- εξαπέλυσε δριμεία κριτική στον ΣΥΡΙΖΑ χαρακτηρίζοντας  «στρατηγική του ΣΥΡΙΖΑ» τα fake news.  Έκανε λόγο δε για «τη μέρα με τη νύχτα» συγκρίνοντας την κατάσταση όσο αφορά στο μεταναστευτικό  «Δεν είμαστε πλέον η πύλη εισόδου για τα κυκλώματα λαθροδιακινητών», είπε χαρακτηριστικά ο Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου.

Ο κ. Μηταράκης παρέθεσε στοιχεία για το μεταναστευτικό επισημαίνοντας μεταξύ άλλων πως η κυβέρνηση αποσυμφόρησε τα νησιά τα οποία «κυριολεκτικά ασφυκτιούσαν, από την αθρόα εισροή μεταναστών. Από άνω των 40 χιλιάδων διαμενόντων, σήμερα φιλοξενούμε κάτω από 5 χιλιάδες», είπε. Συμπλήρωσε δε πως ο φιλοξενούμενος πληθυσμός είναι σήμερα 15.000 άτομα αντί των 92.000 επί ΣΥΡΙΖΑ και αυτοί σε 33 δομές αντί των 121 που βρίσκονταν στην χώρα το 2019.

Ειδική αναφορά έκανε ο Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου και στην υπόθεση της «μικρής Μαρίας» στον Έβρο. Κάλεσε δε τον Αλέξη Τσίπρα και τον ΣΥΡΙΖΑ να τοποθετηθούν για την ψευδή ιστορία με τον σκηνοθετημένο θάνατο της στον Έβρο τον Αύγουστο του 2022 αναφέροντας χαρακτηριστικά: «Αποκάλυψα με τον πιο επίσημο τρόπο, από το βήμα της Βουλής, στις 30 Αυγούστου, ότι δεν υπήρξε ποτέ η Μαρία. Καθώς και άλλες ανακρίβειες. Παρόλα αυτά, ο ΣΥΡΙΖΑ, συνέχισε να κατηγορεί την χώρα μας. Περιμένουμε μια συγγνώμη από τον κύριο Τσίπρα και τον ΣΥΡΙΖΑ».

Όπως είπε χαρακτηριστικά: «Θυμίζω το Tweet του κ. Τσίπρα, στις 16 Αυγούστου: ‘Ψέματα για τις υποκλοπές, ψέματα για τους «ανύπαρκτους» του Έβρου. Ψέματα ακόμα και για το νεκρό 5χρονο παιδί…’ Ποιος έλεγε ψέματα κ. Τσίπρα;», διερωτήθηκε ο κ. Μηταράκης.

Ο Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, μίλησε και για πρακτική παραγωγής και διακίνησης fake news από τον ΣΥΡΙΖΑ, τονίζοντας πως «η, όχι απλώς διακίνηση, αλλά παραγωγή fake news, εις βάρος πολιτικών αντιπάλων, είναι γνωστή στρατηγική του ΣΥΡΙΖΑ. Ξεκίνησε με την Novartis. Το τι έγινε με την υπόθεση Novartis είναι γνωστό σε όλους. Κατηγορήθηκαν χωρίς στοιχεία, 10 πολιτικοί αντίπαλοι».

To top