Στο «κόκκινο» η πολιτική κόντρα – Πρόταση μομφής ο ΣΥΡΙΖΑ κατά της κυβέρνησης

Στο «κόκκινο» η πολιτική κόντρα  – Πρόταση μομφής ο ΣΥΡΙΖΑ κατά της κυβέρνησης

Πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης κατέθεσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας κατά την παρέμβασή του στην Ολομέλεια της Βουλής για το ζήτημα των παρακολουθήσεων, το απόγευμα της Τετάρτης.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης τόνισε ότι «μετά από όλα όσα έχουν αποκαλυφθεί, με αποδείξεις πια, επειδή η Ελλάδα θέλουμε να είναι ένα ευρωπαϊκό κράτος δικαίου, η κυβέρνηση αυτή δεν μπορεί να μείνει ούτε στιγμή στη θέση της, ο πρωθυπουργός αυτός δεν μπορεί να παραμείνει ούτε μια μέρα στη θέση του».

Για τους λόγους αυτούς, προσέθεσε, «υποβάλλουμε πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης Μητσοτάκη, ως ένα πρώτο βήμα της πορείας μας στο λαό για την υπεράσπιση της δημοκρατίας, της διαφάνειας και της δικαιοσύνης». Σημείωσε ότι η Βουλή επί τριήμερο θα συζητήσει, «ο κ. Μητσοτάκης θα αναγκαστεί να έρθει εδώ και να δώσει εξηγήσεις, να λογοδοτήσει, να απαντήσει και η Βουλή θα αναγκαστεί να αποφασίσει: Με τη Δημοκρατία ή με την εκτροπή». Τόνισε πως «όποια και αν είναι η απάντηση, είμαι βέβαιος ότι σύντομα την οριστική και την ορθή απάντηση στο ερώτημα θα δώσει ο ελληνικός λαός».

Απαντώντας ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και Υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης έκανε γνωστό πως η κυβέρνηση αποδέχεται την «πολιτική πρόκληση» της αντιπολιτεύσεως για την πρόταση δυσπιστίας, ζητώντας μάλιστα η συζήτηση στην Βουλή να ξεκινήσει αμέσως.

Όπως ανακοίνωσε ο Πρόεδρος της Βουλής η διαδικασία θα ολοκληρωθεί το βράδυ της Παρασκευής με την αντίστοιχη ψηφοφορία.

 

Υπό τον όρο «πρόταση μομφής» ή «πρόταση δυσπιστίας» αναφέρεται η πρόταση που καταθέτει κόμμα της αντιπολίτευσης στη Βουλή των Ελλήνων, με σκοπό το Σώμα να άρει την εμπιστοσύνη του από την κυβέρνηση ή από μέλος της.

 

To top