Ξεμπλοκάρει το πρόγραμμα «Ανακυκλώνω-Αλλάζω Συσκευή»

Ξεμπλοκάρει το πρόγραμμα «Ανακυκλώνω-Αλλάζω Συσκευή»

Εντός των ημερών αναμένεται η αποπληρωμή των κουπονιών Σεπτεμβρίου και Οκτωβρίου προς τις εταιρείες λιανικής ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών που συμμετέχουν στο «Ανακυκλώνω-Αλλάζω Συσκευή». Αυτό επισημαίνουν το υπ. Ενέργειας και η Εταιρεία Ανακύκλωσης Συσκευών.

Το χρηματοδοτικό κενό που δημιουργήθηκε μεταξύ της τελευταίας αποπληρωμής που έγινε για τα κουπόνια του Αυγούστου και της μη αποπληρωμής για τον Σεπτέμβριο και τον Οκτώβριο ανέρχεται στα 45 εκατ. ευρώ.

Υπενθυμίζουμε ότι:

Το Πρόγραμμα «ΑΝΑΚΥΚΛΩΝΩ-ΑΛΛΑΖΩ ΣΥΣΚΕΥΗ» επιχορηγεί νοικοκυριά για την αντικατάσταση παλαιών ηλεκτρικών συσκευών με νέες, φιλικές προς το περιβάλλον και ενεργειακά πιο αποδοτικές.
Στο Πρόγραμμα συμμετέχουν μόνο οι ακόλουθες κατηγορίες συσκευών

Κλιματιστικά

Ψυγεία

Καταψύκτες

Η επιχορήγηση παρέχεται μέσω επιταγών (vouchers) του Προγράμματος, οι οποίες μπορούν να χρησιμοποιηθούν κατά την αγορά νέας συσκευής σε καταστήματα λιανικής πώλησης ηλεκτρικών συσκευών και να καλύψουν ένα μέρος της συνολικής δαπάνης.
Για κάθε αγορά νέας συσκευής με επιδότηση, δημιουργείται παράλληλα η υποχρέωση παράδοσης μίας παλιάς προς ανακύκλωση που ανήκει στην ίδια κατηγορία.

To top