Τιμητική εκδήλωση για τον Χρήστο Μπουλώτη στη Λήμνο

Τιμητική εκδήλωση για τον Χρήστο Μπουλώτη στη Λήμνο

Εκδήλωση προς τιμήν του αρχαιολόγου της Ακαδημίας Αθηνών, συγγραφέα και δωρητή της θαυμαστής συλλογής παιδικών παιχνιδιών και βιβλίων που στεγάζεται στη Μόνιμη Έκθεση Ιστορίας Παιδικού Παιχνιδιού και Βιβλίου, στη Μύρινα, Χρήστου Μπουλώτη, διοργάνωσε ο Δήμος Λήμνου και ο Σύλλογος Φίλων Παιδικού Παιχνιδιού και Βιβλίου Λήμνου την Τρίτη 17 Ιανουαρίου στο δημοτικό κινηματοθέατρο «Μαρούλα».

Η εκδήλωση αποτέλεσε ελάχιστη αναγνώριση στην πολυετή και πολισχιδή προσφορά του Χρήστου Μπουλώτη στον γενέθλιο τόπο του, τη Λήμνο, αλλά και ευρύτερα στην επιστήμη του, τα γράμματα και τον πολιτισμό, που υπηρέτησε και υπηρετεί με απόλυτη αφοσίωση.
Στο χαιρετισμό του, ο Δήμαρχος Λήμνου κ. Δημήτρης Μαρινάκης αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στην ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου για αποδοχή της πρότασης που υπέβαλε ο Σύλλογος Φίλων Παιδικού Παιχνιδιού και Βιβλίου για ονοματοδοσία οδού της Μύρινας σε Χρήστου Μπουλώτη, μια διαδικασία η οποία βρίσκεται στο στάδιο των τελικών εγκρίσεων από τους αρμόδιους φορείς. Η οδός βρίσκεται στην παραλία της Νέας Μαδύτου, την προσφυγική γειτονιά όπου μεγάλωσε ο Χρήστος Μπουλώτης.

To top